Dökmen: Bu dünyada en kötü şey gönüllü köleliktir

Şarköy Belediyesi Düğün Salonu'nda önceki gün düzenlenen "Dünyada ve Ülkemizde Kadın Olmak" başlıklı söyleşiyi gerçekleştiren Prof. Dr. Üstün Dökmen, kadın ile erkek arasÄ

Şarköy 9.03.2020 16:10:00 0
Dökmen: Bu dünyada en kötü şey gönüllü köleliktir

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı işbirliği ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında önceki gün Şarköy Belediyesi Düğün Salonu’nda Prof. Dr. Üstün Dökmen ile "Dünyada ve Ülkemizde Kadın Olmak" başlıklı söyleşi düzenlendi. Söyleşiye, Şarköy Kaymakamı Kemal Yıldız, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal’ın yanı sıra Şarköy Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Sevim ve çok sayıda davetli katıldı.

 

“ŞARKÖY BODRUM’U GEÇECEK”

 

e davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak sözlerine, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak başladı. Söyleşiye katılım sağlayan Şarköylü kadınlara teşekkür eden Başkan Albayrak, Şarköy’ün gün geçtikçe gelişerek adından daha çok söz ettirdiğini kaydetti. “Şarköy Trakya'nın Bodrumu olacaktır hatta Bodrumu da geçecektir.” diyerek sözlerini sürdüren Albayrak, “Bu salonu dolduran Şarköylü kadınlarımızın enerjisi çok yüksek. Üstün hocamız Şarköylü kadınlardan aldığı bu sinerjiyi de en az 1 yıl unutmayacaktır" dedi.

 

"BİSİKLET KADINLARA ÖZGÜRLÜK VERDİ”

 

Ardından "Dünyada ve Ülkemizde Kadın Olmak" başlıklı söyleşiyi gerçekleştirmek için sahneye Psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmen çıktı. Prof. Dr. Dökmen söyleşiye dünyanın diğer ülkelerinde kadına verilen değerleri anlatarak başladı. Sözlerini devam ettiren Dökmen, Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara seçme ve seçilme hakkı vererek kadının ne kadar önemli olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini söyledi. "Bisiklet kadınlara özgürlük verdi" diyen Dökmen, bir kadın hakkı savunucusunun her zorluğa karşı bisiklete binerek yalnız dolaştığını ve bunu gören diğer kadınların da cesaret alarak bisikletle gezmeye başladığını aktardı.

“DÜNYADA EN KÖTÜ ŞEY GÖNÜLLÜ KÖLELİKTİR”

 

Söyleşide günümüzde artan kadın cinayetleri ve şiddetine dikkat çeken Dökmen, “Kadın öldürmek Türk töresi değildir, Osmanlılarda da kadın öldürmek yoktur. Kadın cinayetlerini medyada çok abartıyorlar, öldürüldüğünü verin ama nasıl öldürüldüğünü belirtmek öfke getirir. Bu dünyada en kötü şey gönüllü köleliktir. Kadın ile erkek zihni arasında hiçbir fark yok ve üstünlük de yoktur. Cehalet ekonomik krizden daha kötü bir durumdur. Bir çocuğun anne ve babasına vurması çok kötü bir olaydır. Siz siz olun ne çocuğunuza ne de kocanıza kendinizi ezdirmeyin" ifadlerini kullandı.

 

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10