NKÜ'de yüksek şiddetli depremler için tatbikat yapıldı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) öğrencileri, AFAD Eğitim Merkezi Deprem Simülasyon TIR'ında düzenlenen uygulamalı eğitim ile depreme nasıl hazırlanılacağı ve deprem anında neler yapıl

Tekirdağ 10.03.2020 13:29:00 0
NKÜ

1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında temel afet bilincinin geliştirilmesi amacıyla NKÜ Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü tarafından teorik eğitim ve uygulamalı deprem tatbikatı düzenlendi. AFAD Eğitim Merkezi Deprem Simülasyon TIR’ındaki tatbikat Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşe Handan Dökmeci, akademik personel ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti.

ÖĞRENCİLER 8 ŞİDDETİ BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMİ YAŞADI

AFAD Eğitim Merkezi Deprem Simülasyon TIR’ında. TIR’da verilen uygulamalı simülasyon eğitiminde öğrenciler, 8 şiddeti büyüklüğünde gerçekleşebilecek depremi bire bir yaşarken, herhangi bir deprem anında "çök, kapan, tutun" hareketiyle nasıl yaşam alanı oluşturulacağını da öğrendi. Ayrıca öğrencilere, deprem öncesinde Aile Afet Acil Durum Planı hazırlamanın oldukça önemli olduğu anlatıldı.

 “TATBİKATLARLA AFETLERE HAZIRLIK KÜLTÜRÜ OLUŞACAK”

Deprem kuşağında bulunan ülkemizde birden fazla yıkıcı depremi yaşayabileceğimizi kaydeden Doç. Dr. Ayşe Handan Dökmeci yaptığı konuşmada, “Ülkemiz aktif deprem kuşağında bulunduğundan bir ya da birden fazla yıkıcı depremi hayatımız boyunca yaşama ihtimalimiz oldukça yüksektir. Bu nedenle öncesinde hazırlıklı olmamız, deprem sırasında ve sonrasında doğru davranışlarımız can ve mal kayıplarını önlemede büyük önem taşımaktadır. Bu tür eğitimlerin ve tatbikatların sayısı arttıkça toplumda afetlere hazırlık kültürünü oluşturmak mümkün olacaktır.” İfadelerini kullandı.

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10