Yıldırım: Şair inancını hiçbir zaman kaybetmedi

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 99. yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Vali Yıldırım mesajında, İstiklal Marşı'nın yazarı Me

Tekirdağ 11.03.2020 13:01:00 0
Yıldırım: Şair inancını hiçbir zaman kaybetmedi

Vali Aziz Yıldırım mesajında İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edildiğini ve bu sene 99. yıl dönümünü kutladığımızı ifade etti. İstiklal Marşı’nın, milletimizin ortak sesi, ortak duygusu, yol haritası ve tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin yeniden var oluşunu, yeniden şahlanışını anlatan bir destan olduğunu vurgulayan Vali Yıldırım,  bu marşın Aziz milletimizin milli ve manevi değerler uğruna verdiği mücadelenin manzum ifadesi olduğuna dikkat çekti.

“BÜYÜK BİR FİKİR ADAMIMIZDIR”

Mehmet Akif Ersoy’un içinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bilen bir şair olduğunu aktaran Vali Yıldırım mesajını “İstiklal Marşı’yla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuş, halkımızın gönül ve ruh dünyasını, öylesine çarpıcı, öylesine güzel ifade etmiştir ki, İstiklal Marşı onun kaleminden çıkıp milletimize mal olmuştur.  Mehmet Akif Ersoy, dönemin toplumsal değişim ve dönüşümlerine hayatıyla tanıklık etmiş ve bu tanıklığı eserlerine yansıtmış büyük bir fikir adamımızdır. O güç dönemlerde toplumun bir ferdi olarak sıkıntıları derinden yaşamış, inancını hiçbir zaman kaybetmemiş, Anadolu´yu dolaşarak halkımıza güç ve moral aşılamış, milli mücadeleye değerli katkılarda bulunmuştur.” şeklinde sürdürdü.

“MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM”

Türk Milleti’nin gönlünde müstesna bir yere sahip olan Mehmet Akif Ersoy hakkında düşüncelerini anlatan Vali Aziz Yıldırım, “Fikirleri, idealleri, mütevazı hayatı, asil duruşuyla her zaman milletimize ilham kaynağı ve rehber olmaya devam edecek. Bu vesileyle İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yıl dönümünde İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, milletimizin istiklali için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.” ifadeleri ile mesajını bitirdi.

Haber/

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10