BAL 11.grupta işler karıştı

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) 11. Grup'ta 21. hafta geride kalırken 3.Lig yolundaki şampiyonluk yarışı Edirnespor'un haftayı puansız kapatması üzerine yeni boyut kazandı. Haftaya lider durumda giren Edirnespor'un

11.03.2020 13:59:00 0
BAL 11.grupta işler karıştı

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligde hafta sonunda birbirinden ilginç karşılaşmalar oynandı.

LİDER EDİRNESPOR'A EVİNDE SOĞUK DUŞ!

Edirne Belediyesi Edirnespor, Spor TOTO Bölgesel Amatör Lig (BAL) 11'inci grupta Alibeyköyspor'u sahasında ağırladı. Haftaya puan avantajıyla birlikte lider giren Edirnespor, 25 Kasım Stadı'nda Alibeyköyspor ile karşılaştı. İlk yarısı 0-0 biten maçın ikinci yarısında rakibi zorlayan Edirnespor, Alibeyköyspor'un kontrataktan bulduğu gole engel olamadı. Karşılaşmasının 68'inci dakikasında Alibeyköysporlu Selahattin Kılıç Edirnespor karşısında takımını 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra Edirnespor durumu eşitlemek için ataklarını da sıklaştırsa da skoru ve tabelayı değiştiremedi. Edirnespor bu skorla ligde liderliği Arnavutköy Belediye'ye kaptırdı.

ARNAVUTKÖY BELEDİYESPOR YENİ LİDER

Lüleburgazspor, BAL ligi 21. hafta mücadelesinde karşılaştığı Arnavutköy Belediyesi’ne evinde 1-0 mağlup oldu. Lüleburgazspor, son 4 maçında puan alamadı. Lüleburgaz 8 Kasım Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Çanakkale Bölgesel Hakemlerinden Tolga Tugay İnan yönetti. İnan’ın yardımcılıklarını ise Oğuzhan Anıl, Hakan Özler ve Erkan Yegin yaptı.Maça taraftarı önünde üç puan ile başlayan Lüleburgazspor güçlü rakibi karşısında etkili bir oyun ortaya koyamadı. Savunmada hata yapmayan konuk ekip Arnavutköy Belediyespor karşılaşmanın ikinci devresinde geliştirdiği atakta golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Kerem Gülmez düzgün bir vuruş gerçekleştirerek takımını öne geçirdi. Gelen golle birlikte moral bulan konuk ekip kalan dakikalarda ikinci gol için yüklendi. Lüleburgazspor ise beraberlik için geliştirdiği ataklarda istediğini elde edemedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Arnavutköy Belediyespor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Kötü günler yaşayan Lüleburgazspor, son 4 karşılaşmasında puan alamayarak 23 puanda kaldı. Lider Edirnespor'un puan kaybı yaşadığı haftada puanını 41 yaparak liderliğe yükseldi.

TEKİRDAĞSPOR'DAN ÖNEMLİ GALİBİYET

Zirve takibini sürdüren Tekirdağspor ise hafta sonunda deplasmanda güçlü rakibi Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş'ye konuk oldu. Ligde üst sıraları hedefleyen Çengelköyspor ve Tekirdağspor’un Beylerbeyi 75. Yıl Stadındaki karşılaşmasını Yunus Emre Bulur, Sevda Çayan, Işık Ekinci Hakem triosu yönetti. Sarı-siyahlı deplasman temsilcisi 31. Dakikada Emre Yaşa ile bulduğu gol ile öne geçti. İlerleyen bölümlerde kontrollü oyununu sürdüren Tekirdağspor kontra ataklarla ikinci golü aradı. İlk devreyi Tekirdağspor tek gollü üstünlük ile tamamlarken, ev sahibi ekip geliştirdiği sağlı sollu ataklarla bir türlü beraberlik golünü bulamadı. Çengelköy Futbol Yatırımlarında Fatih Sercan Ekinci 88'nci dakikada kırmızı kart görerek takımını bir kişi eksik bıraktı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Tekirdağspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Tekirdağspor önemli galibiyet ile puanını 37 yaparken, Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş ise 36 puanda kaldı.

BİGASPOR İKİ GOLLE KAZANDI

Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta mücadele eden Bigaspor ligin 21. haftasında deplasmanda Ortaköyspor’a konuk oldu.  8 Mart Pazar günü saat 14:00’de Beykoz İlçe Stadında oynanan müsabakada 42. dakikada Ortaköyspor serbest vuruş kullanırken topu kaleci Ahmet’e gönderdi. Ahmet’in yaptığı pas hatasında, Mehmet Yılmaz bu hatayı affetmedi ve topu ağlara göndermeyi başardı. Bigaspor 1 0 öne geçti. Maçın 44. dakikasında Kubilay’ın rakibine yaptığı baskı sonuç verdi. Topu sola doğru gönderdi. Fatih’in vuruşunda top ağlarla buluştu ve gol oldu. Bigaspor farkı 2’ye çıkardı.Maçın ilk yarısı Bigaspor’un 2 0’lık üstünlüğü ile bitti.Maçın 61. dakikasında sağ kanattan geliştirilen atakta Oğuzhan’dan Umut’a gönderdi. Bigaspor defansına çarpan topta Emre Azim’in vuruşunda top direkten döndü. Maçın ikinci yarısında başka gol olmadı. Bigaspor Mehmet ve Fatih’in attığı goller ile deplasmanda Ortaköyspor’u 2 0 mağlup etti.Bigaspor elde ettiği galibiyet ile puanını 36 yaparak dördüncü sıradaki yerini korurken, Ortaköyspor ise 28 puanda kaldı.

BOZCADASPOR'DAN ÖNEMLİ GALİBİYET

Alt sıralardan kurtulmaya çalışan iki ekip Bozcaadaspor ile Vizespor Çanakkale'de karşı karşıya geldi. Pazar günü oynanan karşılaşmaya konuk ekip Vizespor etkili başladı. Haftanın en önemli maçları arasında yer alan karşılaşmanın 31'nici dakikasında konuk ekip Onurhan'ın ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte rahatlayan Vizespor kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koydu. İlk devreyi mağlup kapatan Bozcadaspor karşılaşmanın ikinci devresinin hemen başında Mert Han Özkan ile golü bularak moral buldu. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın kalan bölümlerinde her iki takımda galibiyet golünü aradı. Taraftarının desteğini arkasına alan ev sahibi ekip Bozcadaspor karşılaşmanın 81'nci dakikasında Ferhan Taşdelen ile bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Üstünlüğünü maçın sonuna kadar sürdüren ev sahibi ekip Bozcadaspor karşılaşmadan da galibiyet ile ayrılarak puanını da 20 yaptı. Ligin dibine demir atan Vizespor ise bu mağlubiyet ile 15 puanda kaldı.

KARAMÜRSELSPOR SONRADAN AÇILDI

Ligde orta sıralarda mücadele eden Kocaeli temsilcisi Karamürselspor evinde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Uzunköprüspor'u konuk etti. Maça iyi başlayan konuk ekip Uzunköprüspor karşılaşmanın 18'inci dakikasında Cengizhan Gündüz ile golü buldu. İlk dakikalarda kalesinde gördüğü golün şokunu üzerinden atmaya çalışan Karamürselspor ilk devrenin ilerleyen bölümlerinde beraberlik için geliştirdiği ataklarda istediğini elde edemedi. Karşılaşmanın ilk devresini mağlup kapatan Karamürselspor karşılaşmanın ikinci devresinde Uzunköprüspor savunmasına zor anlar yaşattı. Karşılaşmanın 76'ncı dakikasında gelişen Karamürselspor atağında Mustafa Kaya düzgün bir vuruş gerçekleştirerek skoru eşitledi. Gelen golle birlikte rahatlayan Karamürselspor 87'nci dakikada İbrahim Demirer ile bir gol daha bularak karşılaşmadan da 2-1 galip ayrıldı. Karamürselspor bu galibiyet ile puanını 36 yaparken, Uzunköprüspor ise 16 puanda kaldı.

EVİMİZDE MAĞLUP OLDUK

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor 21.hafta karşılaşmasında alt sıralardan kurtulmaya çalışan Başişkele Doğantepespor'u konuk etti. Güzel havada oynanan karşılaşmaya her iki takımda üç puan parolası ile başladı.Konuk ekip Başişkele Doğantepespor maçın 7'nci dakikasında golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta kaleci Mert'ten dönen topu iyi takip eden Şükrü Can topu ağlara göndererek Başişkele Doğantepespor'u karşılaşmada öne geçirdi. Gelen golün şokunu üzerinden atmaya çalışan temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor beraberlik için rakip kaleye yüklendi.  Kontra ataklarla etkili olmaya çalışan Başişkele Doğantepespor 40'ncı dakikada farkı ikiye çıkardı. Geri alanda paslaşmalar sonucu kaleci Mert’in kısa pası rakipte kaldı. Konuk ekip oyuncusu Furkan topu boş kaleye yuvarladı. İlk devrenin ise kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre Başişkele Doğantepespor'un 2-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Karşılaşmanın ilk devresini 2-0 mağlup kapatan 1911 Çerkezköyspor ikinci devre farkı indirmeye çalıştı. 55'nci dakikada 1911 Çerkezköyspor serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Yunus mükemmel bir golle skoru 1-2'ye getirerek takımını umutlandırdı. Gelen golle birlikte rahatlayan temsilcimiz beraberlik için geliştirdiği ataklarda konuk ekibin savunmasını geçemedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Başişkele Doğantepespor'un 2-1'lik üstünlüğü ile sonuçlandı. İlk devre kazandığı maçın rövanşını rakibine veren temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor 22 puanda kalırken, büyük moral bulan Başişkele Doğantepespor ise puanını 19 yaparak rahat bir nefes aldı.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10