Başkan Çetin, 57. Alay'ı Keşan'da karşıladı

Çanakkale Zaferi'nde önemli bir yeri olan 57. Alay'ın ruhunu yaşatmak için her yıl düzenlenen Geleneksel 57. Alay Yürüyüşü'nü gerçekleştiren 57. Alay Yürüyüş Komitesi'ni

Kapaklı 16.03.2020 13:21:00 0
Başkan Çetin, 57. Alay

57. Alay'ın ruhunu yaşatmak amacıyla Tekirdağ’dan Çanakkale'ye yürüyen 57. Alay Yürüyüş Komitesi 18 Mart’ta Çanakkale Şehitliği’nde olacak. Yürüyüş Komitesi’ne Kapaklı Belediyesi de 12 kişi ve atlı birlikler, ses ve mobil ikram aracı ile destek veriyor. 57. Alay’ı Malkara-Keşan yolu üzerinde karşılayan Başkan Çetin, yürüyüş komitesiyle birlikte Keşan ilçe merkezine kadar yürüdü. Keşan'da gerçekleştirilen törene de katılan Başkan Çetin, burada yaptığı konuşmada " Bir kez daha gördük ki Çanakkale ruhu asla ve asla bu ülkede bitmeyecek. Bu etkinliği başlatan Hikmet Hocama ve katkıda bulunan bütün büyüklerime şükranlarımı sunuyorum." sözlerine yer verdi.

 

 

57. ALAY KEŞAN’DA COŞKUYLA KARŞILANDI

 

19. Tümen'e bağlı 57. Alay, Çanakkale Savaşları'nda büyük rol oynayarak düşmanın üzerine korkusuzca yürümüş ve "kahraman birlik" olarak adını tarihe altın harflerle yazdırmıştı. Çanakkale ruhunu yaşatmak için Tekirdağ’dan Çanakkale'ye yürüyen 57. Alay Yürüyüş Komitesi’ne katılan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’i ve yürüyüş komitesini, Keşan’ın girişinde Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve çok sayıda vatandaş coşkuyla karşıladı. Karşılamanın ardından Keşan’da yürüyüş komitesi için bir tören düzenlendi. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

 

“NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”

 

Burada Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin kısa bir konuşma yaptı.  57. Alay Genel Koordinatörü Hikmet Yılmaz’ın yaklaşık 3 ay önce Kapaklı Belediyesi’ne gelerek kendisini ziyaret ettiğini söyleyen Başkan Çetin, “Hikmet Hocam ziyarette 57. Alay ile ilgili beklenti ve taleplerini iletti. Buradaki heyecanını makamımda da gördüm. İliklerime kadar hissettim ve ne gerekiyorsa yapacağımızı söyledim. Ses aracımızı, atlı birliklerimizi ve mobil ikram aracımızı hazırlayarak emirlerine amade ettik. Cuma günü Süleymanpaşa'dan uğurladık. Bugün ben de kendilerine Malkara'dan itibaren eşlik etmeye gayret ettim.” dedi.

 

“GÖKKUŞAĞININ RENGİ OLDUĞUMUZU GÖRDÜK”

 

“Çanakkale ruhu asla ve asla bu ülkede bitmeyecek.” diyen Başkan Çetin konuşmasına, “Bir kez daha şunu gördüm; 105 yıl önce yaşamış olduğumuz o günleri tüm farklılıklarımıza rağmen, siyasi düşünce farklılıklarımıza rağmen, etnik millet ve farklı renklerimize rağmen gökkuşağının rengi olduğumuzu bir kez daha gördük. Yolda yağmura rağmen hiç durmadan yürüyen ablalarıma, teyzelerime ve çok kıymetli gazi ağabeylerime teşekkür ediyorum. Yol boyunca kornalarıyla destek veren, telefonlarıyla canlı çekim yapan vatandaşlarımızı gördük. Yine şehir içine girdiğimizde balkonlardan, camlardan gözyaşlarıyla bizi karşılayan vatandaşlarımızı gördük. Bir kez daha gördük ki Çanakkale ruhu asla ve asla bu ülkede bitmeyecek.” şeklinde devam etti.

 

“BU VATAN BÖLÜNMEYECEK İNŞALLAH”

 

Bu etkinliği başlatan Hikmet Selim Yılmaz ve katkıda bulunan herkese şükranlarını sunan Başkan Çetin, “Biliyorum ki ezan dinmeyecek, bayrak inmeyecek, bu vatan bölünmeyecek inşallah.” sözleriyle konuşmasını tamamladı. Törenin ardından Keşan'da mola veren 57. Alay Yürüyüşü Komitesi, Çanakkale'ye doğru yürüyüşüne yeniden başladı.

 

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10