Potanın perileri ilk maçı kaybetti

Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Bölgesel Ligi'nde mücadele eden Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı playoff maçında İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbo

17.03.2020 12:22:00 0
Potanın perileri ilk maçı kaybetti

Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Bölgesel Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı playoff maçını kaybetti.

ÇORLU'DA OYNANDI

Hafta sonunda Çorlu Spor Salonunda oynanan karşılaşmayı Haluk Yakın yönetirken, yardımcılıklarını ise Umut Memiş, Hasan Ok yaptı. Karşılaşmanın ilk periyodu karşılıklı ataklarla geçerken, ilerleyen bölümlere doğru İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı aradaki sayı farkını açtı. Çabuk toparlanan temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı üst üste sayılar bularak farkı indirdi. Müthiş bir mücadelenin yaşandığı karşılaşmanın ilk periyodunu konuk ekip İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı 24-21 üstünlükle tamamladı.

İLK DEVREYİ MAĞLUP KAPATTI

Karşılaşmanın ilk periyodunu mağlup kapatan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı bu periyotta sayılar bularak öne geçti. Periyodun ilerleyen bölümlerinde savunmada hata yapmayan konuk ekip üst üste sayılar bularak karşılaşmada tekrar öne geçti. Karşılaşmanın ikinci periyodunda Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı 14 sayı, konuk ekip İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı da 14 sayı kaydetti. Karşılaşmanın ilk yarısı ise konuk ekibin 38-35'lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

FİNAL PERİYODUNA BEŞ SAYILIK ÜSTÜNLÜKLE GİRDİ

Karşılaşmanın ikinci devresine alan savunması ile başlayan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı rakibine kolay sayı şansı tanımadı. Her iki takımında hücumlardan boş döndüğü karşılaşmanın üçüncü periyodunda konuk ekip farkı açamadı. Bu periyotta Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı potasına 16 sayı bırakan konuk ekip İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı potasında ise 14 sayı gördü. Konuk ekip İzir Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı ise final periyoduna 54-49'luk üstünlük ile girdi.

İLK MAÇI KAYBETTİ

Karşılaşmanın final periyodu ise büyük çekişmeye sahne oldu. Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı üst üste sayılar bularak farkı indirmeye çalıştı. Konuk ekip ise oyundan kopmayarak aradaki sayı farkını korumaya çalıştı. Her iki takımında müthiş bir oyun ortaya koyduğu karşılaşmanın final periyodunda heyecan giderek arttı. Son dakikalarda geliştirdiği hücumlardan boş dönen temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı bu periyodu önde tamamlamasına rağmen karşılaşmadan 72-69 mağlup ayrıldı. İlk maçı kaybeden temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı rövanş maçını ise 22 Mart Pazar günü İzmir'de oynayacak.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10