Başkan Ata: Önlemler basit ama hayat kurtarıcı

Marmaraereğlisi Belediyesi olarak salgının Türkiye'de ortaya çıktığı ilk günden bu yana tedbir ve önlemler aldıklarını belirten Belediye Başkanı Hikmet Ata, ilçe genelinde temizlik ve dezenfeksiyon

Marmara Ereğlisi 18.03.2020 14:41:00 0
Başkan Ata: Önlemler basit ama hayat kurtarıcı

Tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan korona virüse (COVID-19) karşı, Marmaraereğlisi Belediyesi’nin aldığı önlem ve tedbirler kapsamında yaptığı açıklamaya göre, belediye binasına girişler, tek bir kapıdan yapılıyor. Kapıda bekleyen görevli personel, gelen tüm vatandaşların ateşini ölçüyor. Ayrıca Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından, Sağlık Bakanlığı’nın korona virüse karşı alınması gereken önemler olarak açıkladığı 14 altın kural’ın el broşürü halka dağıtılıyor.

“VATANDAŞLARIMIZIN İÇİ RAHAT OLSUN”

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata ise ilçe genelinde salgına karşı alınan tedbirler hakkında “Bu hastalığın ciddiyetinin bilincinde olarak yapmış olduğumuz tüm çalışmalarımızı bu yönde şekillendiriyoruz. Vatandaşlarımız bir panik hali yaratmadan gerekli tüm önlemleri almalıdır. Belediyemiz bünyesinde bu çalışmalara başladık, halkımıza da bu bilinci kazandırmak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Alınacak önlemler hem basit hem hayat kurtarıcı. Bu sayede hem kendinizin, hem yaşadığınız ortamın sağlığını kontrol altına alabilirsiniz.” açıklamasını yaptı.

ZABITA FAHİŞ FİYAT DENETİMİ YAPIYOR

Marmaraereğlisi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda ilçe genelindeki market, eczane vb. satış yerlerini denetlediğini de belirtilen Başkan Hikmet Ata, “Korona virüs salgınını fırsata çevirmek isteyen işletmecilere göz açtırmayacağız. Denetimlerimiz, tüketiciyi koruma ve ürün bulma konusunda oldukça önemli. Uygulamalarımız, büyük bir titizlikle devam edecektir.” diye konuştu.

“HALKIMIZIN HİÇ ŞÜPHESİ OLMASIN”

Marmaraereğlisi Belediyesi olarak Türkiye sınırlarına kadar ulaşan korona virüsüne karşı ilk günden itibaren gerekli tedbirleri aldıklarını vurgulayan Başkan Hikmet Ata, “Ekiplerimizle istişare ederek toplu kullanılan alanlarında ilaçlama çalışması başlattık. Belediyemizden başlayarak, ortak kullanım alanları ve farklı kamu kurumlarında bulaşıcı hastalıklara neden olan virüslere karşı programlı olarak dezenfeksiyon çalışması başlattık. Halkımızın sağlığı ve güvenliği için tüm çalışmalarımızı büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdiğimizden ve tedbirlerimizi aldığımızdan hiç şüpheleri olmasın.” dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10