Toplu taşımada maskeli koronavirüs önlemleri

Çerkezköy'de şehir içi yolcu taşımacılığı yapan toplu ulaşım araçlarında bazı şoförler koronavirüs salgınına karşı maske ve eldiven takmaya başladı.

Çerkezköy 18.03.2020 15:43:00 0
Toplu taşımada maskeli koronavirüs önlemleri

"BİZLER ÖNLEMİMİZİ ALDIK KORUNMAYA ÇALIŞIYORUZ"

 

Çin’den yayılarak tüm dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs salgını nedeniyle Çerkezköy’de toplu ulaşım araçlarını kullanan  şoförler maske ve eldiven takmaya başladı. 25 Nolu Akarsu Minibüs ve Otobüsleri Kooperatif Şoförü Davut Avcı, “Risk grubunda çalışan meslek icra ettiğimizden koronavirüsten korunmak için   maske  ve eldiven taktık  bu konuda bizlerinde çok dikkat etmesi tedbirli olmamız gerekiyor ve dikkat etmek zorundayız. Bu koronavirüs denen hastalığın şakası yok, tüm dünyayı kasıp kavurmaya başladı. Herkes bu konuda gereken önlemi almalı ve özellikle de hijyen yani temizliğe gereken önem vermelidir. Biz toplu taşıma araçlarını kullanıyoruz. Bu nedenle her gün araçlara  her yaştan insan biniyor. Araçlarımız dezenfekte edildi ancak yinede bizlerde bu konuda gereken önlemimizi aldık. Maske ve eldiven takarak kendimizi korumaya çalışıyoruz. Umarım bizim ülkemizde  ve diğer ülkelerde olduğu gibi yaygınlaşmaz. En kısa sürede  bu illeti atlatırız” dedi.

 

 

"MASKE VE ELDİVEN TAKARAK KENDİMİZİ KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ"

 

25. Nolu Akarsu  Minibüs ve Otobüsleri Kooperatif şoförlerinden Vahdettin Sargın’da, “Koronavirüse karşı korunmak için her gün sefere çıktığımda  hijyenime dikkat edip gün içinde  devamlı anti bakteriyeller kullanıyorum. Maske ve eldiven takıyorum. İnsanlarla mümkün olduğunca yakın temasta bulunmamaya özen göstermeye özen gösteriyorum ve böylece korona virüsten korunmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar temizlik ile ilgili dikkat ediyorum. Araca her inip bindiğimde de  binerken el dezenfektanı kullanıyorum, ıslak mendil ve dezenfektan ile de direksiyonu ve gerekli aksamları siliyorum. Böylece korunmaya çalışıyorum.”dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN  

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10