Eczanelerden kırmızı şerit uygulaması

Çin'in Vuhan kentinde Aralık 2019'da ortaya çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılıp, 9 bini aşkın kişinin ölümüne yol açan korona virüsünün Türkiye'de görülmesinin ardından hem vata

Çerkezköy 20.03.2020 17:45:00 0
Eczanelerden kırmızı şerit uygulaması

Çerkezköy'de birçok eczanede, korona virüsünün bulaşma riskini azaltmak amacıyla görevli ile müşterinin birbirinden en az 1 metre aralıkla durması için kırmızı şerit uygulamasına geçildi.

BİR METRE MESAFEYE

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı saran korona virüsü (Covid-19) tedbirleri kapsamında Çerkezköy'de birçok eczane, 1 metrelik kırmızı şerit uygulamasına geçti. Eczane görevlilerince, her gelen müşterinin eli dezenfekte edilirken işlemler de uzaktan hallediliyor. Bu süreçte fazla temastan kaçınılmasını öneren uzmanlar, insanlarla iletişimde arada en az 1 metre mesafe bulunmasını tavsiye ediyor. Müşteriler de eczanelerde hayata geçirilen bu uygulamadan oldukça memnun kaldıklarını belirtti.

KAPI GİRİŞİNE AFİŞ ASTILAR

Eczane girişine "Kendi sağlığınız ve insanların sağlığı amacıyla eczane içerisinde iki kişiden fazla müşteri bulunmaması sıra ile girilmesi rica olunur" afişi asarak vatandaşları bilgilendirdiklerini kaydeden Sağlık Eczanesi sahibi Eczacı İlke Tunalı Şener, "Eczacı olarak kendi sağlığımız ve gelen hastalarımızın sağlığını düşünerek böyle bir uygulama başlattık. Hastalarımızla mesafeyi korumaya çalışıyoruz. Eczaneye gelen vatandaşları önlem amaçlı ikişer kişi olarak içeriye alıyoruz" dedi. 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10