Koronavirüse rağmen Marmaraereğlisi'nde yazlıkçı yoğunluğu

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Koronavirüsü salgınına karşı mücadele her geçen gün artarken Cumhurbaşkanlığı tarafından 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma yasağ?

Marmara Ereğlisi 22.03.2020 15:00:00 0
Koronavirüse rağmen Marmaraereğlisi

Ülkede hayatı durma noktasına getiren ve hızla yayılan Koronavirüsü salgını nedeniyle risk altında olan vatandaşlar evde kalın uyarılarına rağmen yazlık bölgelere gitmeye başladı. Özellikle büyük şehirlerde oturan vatandaşlar, tatil beldelerine gitmeye başladı. Marmara Ereğlisi’nde yazlıkları olan vatandaşlar havaların ısınmamasına rağmen evlerini açtı. Ülkemizde Koronavirüsü vakalarının yükselmesiyle birlikte özellikle büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlar köy, yayla veya yazlıklara gitmeye başladı. Yaz aylarında nüfus artışının yaşandığı Marmaraereğlisi sahilinde de yazlıkçıların erken gelişleriyle yoğunluk yaşandığı görüldü.

“İNSANLARDAN VE TOPLUMDAN UZAK”

İstanbul'da yaşayan ve Marmaraereğlisi’ndeki yazlığına gelen Gülsen Güller, insanlardan uzak kalmaya çalıştığını ifade ederek, "İstanbul'dan geldik. Malum dünyada Koronavirüsü diye bir salgın var. İnsanların bu konuda çok tedbirli olduğunu düşünmüyorum. Kalabalık ortamdan uzaklaşmak, birkaç gün kafa dinlemek. Sakin bir iki gün geçirmek için geldim. Burada hem sakin, hem de balık tutarak zaman geçiriyorum. İnsanlardan ve toplumdan uzak, güzel" dedi.

“HEM TATİL, HEM DE VİRÜS NEDENİYLE GELDİK”

Koronavirüsü ile mücadelede devlet tarafından alınan önlemlere güvendiğini söyleyen Mustafa Sarıkaya ise "İstanbul'dan geliyoruz. Burada da evimiz var. Orada kalacağız. Oradan da çıkmayacağız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözü sözdür uyuyoruz, evden çıkmayacağız" ifadelerini kullandı. Yazlık evine gelenlerden Yılmaz Ateş ise hem Koronavirüsü nedeniyle şehirden uzaklaşmak hem de tatil yapmak için İstanbul'dan geldiklerini ifade ederek "Hem tatil, hem de virüs nedeniyle geldik. Cumhurbaşkanının evde kalın çağrısı güzel bir şey. İşimize göre burada kalmayı düşünüyoruz" dedi.

Haber/Melek Elma


0282 726 91 91
0282 747 65 10