Sıkı önlemler alınan Asyaport'ta ithalat ve ihracat sürüyor

Tekirdağ'da Avrupa'nın ikinci, Türkiye'nin en büyük konteyner limanı Asyaport'ta, koronavirüse karşı sıkı tedbirlerin alındığını belirten Asyaport Liman Operasyon Müdürü Hüseyin Karaca, "Ã

Tekirdağ 23.03.2020 14:03:00 0
Sıkı önlemler alınan Asyaport

Tekirdağ'daki Avrupa'nın en büyük ikinci konteyner limanı olan Asyaport'ta, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler artırıldı Tam kapasiteyle çalışılan Asyaport'ta, başta gıda, ilaç ile temizlik maddelerinin ithalat ve ihracatında Türkiye ve dünyaya büyük katkı sağlanıyor. Günde 5 bin konteynerin indirme ve yükleme işlemlerinin yapıldığı limanda, yaklaşık bin kişilik personel sağlık taramasından geçirildi. Mesaiye gelen personel, termal kameradan geçtikten sonra maske ve eldiven takarak, işbaşı yapıyor. Limana yanaşan gemilerdeki personelin karaya çıkmasına ise izin verilmiyor. Gemideki personelin ihtiyaçları da paket yiyecekler halinde lojistik firmaları tarafından karşılanıyor.

“İTHALAT VE İHRACATLARDA AKSAMA OLMUYOR"

Koronavirüsüne karşı bakanlıklar tarafından açıklanan talimatlara istisnasız uyulduğunu kaydeden Asyaport Liman Operasyon Müdürü Hüseyin Karaca, "Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı ile Ticaret bakanlıklarının talimatları doğrultusunda gerekli tedbirleri en üst seviyede uygulayarak, ülkemizin ithalat ve ihracatını aksatmamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hiçbir malın eksikliğinin hissedilmemesi için çalışan lojistik sektörünün fedakar insanları sayesinde dünyada şuan en çok tüketilen ihtiyaç malzemelerinden olan tuvalet kağıtlarının, kağıt havluların konteynerler ile ihracatı limanlarımız sayesinde sürdürülmektedir. İlaç ve imalat için gerekli hammaddeler de yine konteynerler ile limanlarımıza gelmektedir. Dünyada alınan önlemler insan hareketini önlemeye dönüktür. Sınırlarını insanlara kapatan hiçbir ülke, mal hareketini kısıtlamamıştır" dedi.

LİMANA GÜNLÜK MAKSİMUM 5 GEMİ YANAŞIYOR

Karaca, limana yanaşan gemilerdeki personelin karaya çıkarılmadığına da dikkat çekerek "Kendi personelimiz de onlarla hiçbir şekilde etkileşime girmeden gerekli konteyner çözüm aşamasında bulunup gemiden iniyor. Bu kapsamda tahsis edilen 2 personelimiz zaten limanımızda 7/24 dezenfekte işlemleri yapılıyor. Çalışanlarımızın hepsi kontrol altındadır. Yemekhanemiz ve toplanma alanların da bakanlığımızın belirlediği sosyal mesafe kuralı uygulanmaktadır. Limanda vardiyalı olarak çalışan yaklaşık bin personelimizin liman sahasında her noktaya yerleştirilen dezenfektanlarla hijyeni sağlandığı gibi iş çıkış ve girişlerinde termal kameralar ve vücut ısıları ölçen cihaz ile de sürekli kontrol ediliyorlar. Limana günlük maksimum 5, minimum 2 gemi yanaşıyor ve yaklaşık 5 bin konteyner transferi yapılıyor. Bu da ülkemize çok büyük katkı sağlıyor. İthalat ve ihracatın aksamadan, ihtiyaç duyulan tüm malzemelerin ülkemize girmesini sağlamak için titiz şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber/ Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10