Korkmaz: Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla alışverişini yapabilir

Çerkezköy Halk Pazarı'nda korona virüs önlemleri kapsamında sadece gıda malzemeleri satışı yapan tezgâhlara izin verildi. 230 esnafın hizmet verdiği Çerkezköy Kapalı Pazar yerinde 65 esnafın tezgah aÃ?

Çerkezköy 26.03.2020 16:17:00 0
Korkmaz: Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla alışverişini yapabilir

Çerkezköy'de Perşembe ve Pazar günleri açılan halk pazarının korona virüsü ile mücadele tedbirleri kapsamında sadece gıda maddelerinin satılması şartı ile açılmasına izin verildi. Çerkezköy Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazarın girişinde ve orta kısmında sabit bir el dezenfektanı ünitesi kurdu. Her birinde 5 haznenin bulunduğu istasyonlarda vatandaşlar, ellerini dezenfekte etme imkanı bulurken yine Zabıta ekipleri tarafından sabah saatlerinde pazar esnafına da maske ve eldiven dağıtımı yapıldı. Pazarda ürün seçmece ve tadım yaptırmak yasaklandı.

 

"GÖNÜL RAHATLIĞI İLE ALIŞVERİŞ YAPABİLİRLER"

 

230 esnafın hizmet verdiği Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nde yeni alınan karar kapsamında sadece sebze, meyve ve gıda satışı yapan 65 esnafın tezgah açtığını kaydeden Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Kasım Korkmaz, "Tekirdağ Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Kaymakamlıktan gelen yazı kapsamında Perşembe gününden itibaren pazarda sadece sebze, meyve ve gıda satışına izin veriliyor.İkinci bir emre kadar pazarda sadece sebze, meyve ve gıda satışı yapılıyor. Pazarda esnafımız maske ve eldiven kullanıyor. Pazar alanı belediye ekiplerimiz tarafından dezenfekte ediliyor. Pazarda sebze ve meyvelerin seçilmesine izin verilmiyor.Pazar alanında sosyal mesafenin korunması amacıyla tezgahlar arasında da boşluklar oluşturuldu.Vatandaşlarımız pazara gelerek gönül rahatlığıyla alışverişini yapabilir" dedi.

 

AKAY: GIDA PAZARI KURULDU

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Değerli Hemşehrilerim; Belediyemize bağlı ekipler tarafından kapalı pazar yerimizin Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı tüm dezenfeksiyon çalışmaları tamamlandı. Kapalı Pazar Yeri'nde sadece 'Gıda Pazarı' kurulmuştur.Hemşerilerimizin hizmetine açıktır. Pazar alışverişini yapacak hemşerilerimizden ricamız; salgından korunma kurallarına uymaları ve sosyal mesafeye dikkat etmeleridir" dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10