Asyaport'tan çalışanlarına 1000 TL korana desteği

Koronavirüs salgınına karşı üst düzey önlemler aldığını geçtiğimiz günlerde açıklayan Avrupa'nın ikinci, Türkiye'nin en büyük konteyner limanı Asyaport ve Medlog bu kez de bünyesi

Tekirdağ 27.03.2020 13:12:00 0
Asyaport

Asyaport Limanı’nda ve Medlog’un yurt içindeki tesislerinde küresel bir sağlık krizine dönüşen ve ülkemizi de saran Koronavirüs salgınına karşı her türlü önlemin alındığı Asyaport Limanı AŞ, bu zorlu süreçte personel azaltmak yerine her bir çalışanına 1000 TL mali destekte bulunma kararı aldı. Asyaport, MSC ve Medlog çatısı altında çalışan yaklaşık 2 bin personel, Nisan ayı başında 1000 TL destek ödemesi alacak.

“TÜM ÇALIŞANLARIMIZLA DEVAM EDİYORUZ”

Asyaport Genel Müdürü Kadir Uzun, tamamen izole bir çalışma sistemi oluşturduklarını, vurgulayarak şu açıklamayı yaptı: “Limanda işler konteynerlerin yüklemesi ve indirilmesi şeklinde gelişiyor. Limanın içerisinde alınan önlemlerle beraber şu anda bugüne kadar çok şükür olsun ki hiçbir vaka yaşanmadı. Bu süreci en kısa zamanda limanımız, ülkemiz ve işletmemiz olarak aşmaya çalışıyoruz. Çalışanlarımızla ilgili herhangi bir istihdam, iş gücünün azaltılması gibi hiçbir planımız yok. Tüm çalışanlarımızla devam ediyoruz hatta bu ay onların ihtiyaçları doğrultusunda ilave net 1000 TL ücretlerine, maaşlarına ilave bir katkı sağladık. Bu karar onların moral motivasyon ihtiyaçları doğrultusunda alındı. Hep birlikte zorlukları aştığımız bir günde çalışanlarımıza çok önemli bir katkı sağladık.”

SAHADA ÇALIŞAN 2 BİN PERSONELE KATKI SAĞLANACAK

Bu süreci maddi ve manevi olarak hep birlikte aşmaya çalıştıklarını ifade eden Genel Müdür Kadir Uzun,  evden çalışmalarına devam edebilecek personellerin alınan önlemler doğrultusunda evlerine gönderildiğini belirtti. Kadir Uzun, 1000 TL destek ödeme uygulamasını evde çalışabilecek personele değil özellikle saha da bil fiil işin başında olan, vardiyalı olarak 24 saat bu sürece devam eden personellere yapılacağının altını çizdi. Ayrıca Kadir Uzun, bu katkı uygulamasının aynı şekilde diğer şirket grupları olan MSC, Medlog’ta da sahada çalışan yaklaşık 2 bin personele verileceğini ifade etti.

“ÇALIŞANLAR İÇİN ÇOK DEĞERLİ”

Çalışan personellere verilecek maddiş destek hakkında limanda operatör olarak çalışan Gürkan Engin ise şu değerlendirmeyiş yaptı: “Türkiye’de ekonomik şartlar malum. İşverenlerin bazıları işçileri ücretsiz izne çıkarıyor. Hastalık ve sağlık açısından da çok zor durumlar yaşıyoruz, çok zor günler geçiriyoruz. Bu açıdan yapılan bu katkı olağanüstü bir katkı. Çünkü bunla her yerde karşılaşamıyorsunuz. Ücretsiz izinle şuan evde oturan ve ekonomik koşullardan dolayı çok zor duruma düşen insanlarımız var. O yüzden Asyaport’un, şirketimizin bu şekilde bir düşünceye girmesi bizler için, çalışanlar için çok değerlidir.”

“TEŞEKKÜR EDERİZ”

Liman Personeli Ayhan Kaygusuz ise “Bu çalışma şartlarında şirketimiz çalışanlar için ek olarak ödenek verecek. Biz çalışanlar olarak çok mutluyuz. Bu ek gelir olarak verilen ücretten dolayı, teşekkür ederiz. İyi bir iş yerimiz var çalışmaya devam ediyoruz. Biz de aksine adam çıkarma gibi bir durum yoktur. Bundan herkes emin olsun.” değerlendirmesinde bulunurken Liman Personeli Müge Yorulmaz da “Şuan da bir sıkıntı yok gayet memnunuz. Firmamız bin lira ikramiye verdi. Çok güzel bir şey uygun görmüşler bizi. Biz de teşekkür ediyoruz onlara. Buda bizi motive etti.” dedi.

“TARLADA İZİ OLANIN HARMANDA YÜZÜ OLUR”

Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer ise alınan bu kararla ilgili “Üretim ve Lojistik hizmetler dünya ekonomisinin temel taşıdır. Üretim ve Lojistik hizmetler olmazsa sağlıklı bir hayat sürdürülemez. Hayatlarını riske ederek hayat kurtarmaya çalışan sağlık ordusu nasıl görevinin başında ise, üretimin tüketime ulaşması için lojistik ordusu da görevinin başında olmalı. Asyaport, Medlog, MSC şirketlerinin kadroları görev başında. Yaptığımız hizmet bir kamu görevidir ve toplum menfaati için aksamadan sürdürülmesi gerekmektedir. Bu amaçla gece, gündüz çalışmalarını sahada yürüten çalışanlarımıza ve ailelerine moral ve destek olması için Mart ayı maaşlarına ilave net 1000 TL destek vermeyi kararlaştırdık. Tarlada izi olanın harmanda yüzü olur. Şirketlerimizde gururla çalışmayı özümsemiş ve aileleri için işyerlerini emniyetli bir gelecek olarak kabul etmiş bütün çalışanlarımıza yaptığımız katkı helal olsun.” açıklamasında bulundu.

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10