Dünya şampiyonası için kolları sıvadılar

2010 yılından bu yana, Basketbol, Güreş, Taekwondo, İşitme Engelliler Taekwondo, Para Taekwondo spor branşlarında  Çorlu'da faaliyet gösteren Doruk Spor Kulübü, İşitme Engelli Taekwondocuları ile, Türkiy

30.03.2020 16:52:00 0
Dünya şampiyonası için kolları sıvadılar

Çorlu Doruk Spor Kulübü Antrenörü Siyah Kuşak 5. Dan 2. Kademe Milli Antrenör Osman Demirel engelli sporculara da, en az engelsiz sporculara verdiğimiz değer kadar, değer vermemiz gerektiğini kaydetti.

"BOYNUMUZUN BORCUDUR"

Çorlu Doruk Spor Kulübü Antrenörü Siyah Kuşak 5. Dan 2. Kademe Milli Antrenör Osman Demirel " İşitme engelli sporcular büyükler kategorisinde milli antrenör sıfatıyla işitme engelli sporcularımızın da, engelsiz sporcular kadar başarılı olabileceklerini düşünüyorum. En büyük hedefimiz ise spor yapmak isteyen engelli diğer kardeşlerimizi de sporun içine sokabilmektir.Yalnızca işitme engelli değil, para-tekvando alanına tabi olabilecek sporcuları da yetiştirmeye gönüllüyüz. Para-tekvando, üst beden engeli olan sporcuları ifade eder. Örneğin, kol, omuz, bilek kısalığı, sakatlığı vb. Hiç kimse, kendi isteğiyle engelli olmadı, kimileri doğuştan, kimileri ise sonradan engelli oldu, ama, hiçbirisi, kendi isteğiyle engelli olmadı. Engelli sporcuları yetiştirmek, çok büyük sabır ve irade gerektirir. Hele hele, engelli sporcularla başarıya ulaşmak, bu dünyada alınabilecek en büyük manevi hazdır. Ben, İşitme Engelli Büyükler Kategorisi Milli Antrenör Osman Demirel olarak, teknik yeterliliğimin yanında, her tür sabır ve iradeyi kendinde gördüğüm için, bu işlerde gönüllüyüm. Engelli kardeşlerimize destek, boynumuzun borcudur" dedi.Down sendromlu ve otizm tanılı sporculara da hizmet vermeye hazır olduklarını kaydeden Demirel "Yeter ki kulübümüze gelsinler. Kulübümüzde, engelli sporcular ile engelsiz sporcular arasında, sporcuya olan yaklaşımımız, verilen değer açısından hiçbir fark yoktur. İşitme Engelli sporcularımızdan Nazlı Tanrıverdi, 2012 senesinden bu yana kulübümüz bünyesindedir. Kendisi evli ve 1 çocuk sahibidir. Bununla birlikte, 2019 yılında Mersin'de gerçekleştirilen İşitme Engelliler Büyükler Taekwondo Şampiyonası'na 67 kilogram kategorisinde Türkiye Şampiyonu olmuştur. Devamında, 15 gün süreyle Ankara'da, 15 gün süreyle de Antalya'da olmak üzere toplamda 1 ay  Milli Takım kampına girdi ve Akdeniz Üniversitesi - Antalya''da düzenlenen İşitme Engelliler Büyükler Avrupa Şampiyonası için çok verimli bir hazırlık dönemi geçirdi. Ama, çok iyi mücadele etmemize rağmen, maalesef, aşırı heyecan sebebiyle, Avrupa Şampiyonası üçüncülük maçında, maçı Rusya'ya verdik. Ben de Milli antrenör olarak, erkek takım kampındaydım. Karabük Ovacık Kamp Eğitim Merkezi ve ikinci kamp Antalya Belek Nashira Hotel de bay bayan poomse ve müsabık takım ortak çalışma yapıldı" dedi.

"İNŞALLAH BU GÜNLERDE GEÇECEK"

Demirel " Nazlı Tanrıverdi'nin kardeşi Aybüke Malkoç'ta işitme engelli sporcularımız arasındadır,   kulübümüze 2018 yılında katılmıştır. İnşallah onunla da başarılar elde edebileceğiz. Kulübümüze  bu sene transfer olan Yalçın Koçak ise aktif olarak Tokat'ta, Dünya Şampiyonası'na hazırlık kampına girmiş bulunmakta ve gün aşırı sürekli çalışmaktadır. Bu Sene Nazlı Tanrıverdi ve transferimiz Yalçın Kocak İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası'na çok sıkı bir şekilde hazırlık yapıyorlar.Allah nasip ederse, ikisi de şampiyon olursa Word Deaf Championship İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası hazırlık kampı ve Yunanistan'a Dünya Şampiyonasına katılacağız. Son günlerde, Corona Virüs COVİD-19 Vakaları ve bununla alakalı önlemler kapsamında Türkiye Cumhuriyeti ve Bakanlıkların aldığı sokağa çıkma evde kal, spor salonlarının kapalı tutulup ara verilmesi bizleri spor anlamında biraz üzmüştür. Alınan karar ve tedbirlere saygı duyuyor ve uyguluyoruz. Sporcularımızın geri kalmaması için, evlerinde egzersiz, antrenman uygulamaktadırlar.Sağlıklı bir Türkiye için sabırla bekliyoruz. İnşallah bu günlerde geçecek. Yine güle oynaya, antrenmanlarımızı yapacağız, en önemlisi sağlığımızın ailemizin önemli olduğunu unutmayacağız" dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10