Koçak: İzinli olan emekçilerimiz lütfen evlerinde kalsın

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak yaptığı açıklamada Çerkezköy ve Kapaklı'da sendikaya bağlı bazı firmaların çalışanlarını izine çıkardığınÄ

Çerkezköy 30.03.2020 18:05:00 0
Koçak: İzinli olan emekçilerimiz lütfen evlerinde kalsın

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü her sektörde etkisini göstermeye devam ederken, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak'ta işçileri ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

 

"YARISINDA İDARİ İZİNLİ SAYILACAK"

 

Sendikaya bağlı Kapaklı'da 13, Çerkezköy'de 12 firmanın bulunduğunu kaydeden Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak " BSH 3-20 Nisan, Kale Kilit 30 Mart-13 Nisan, Disa Otomotiv 30 Mart – 5 Nisan, EGO Elektrikli Aletler 30 Mart – 6 Nisan, Orsan Ticari Araç Sistemleri 30 Mart 29 Haziran, Trakya Döküm 30 Mart – 29 Haziran tarihleri arasında çalışanlarını izne çıkaracak. Çalışanların izinli olduğu günlerin yarısı yıllık izinlerinden sayılacak. Yarısında da idari izinli sayılacaklar” dedi.

 

"İZİNLİ OLAN EMEKÇİLERİMİZ EVLERİNDE KALSIN"

 

Koçak" Bize bağlı fabrikalarda koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm önlemler alındı. Yemekhanelerde tek kullanımlık malzemeler kullanılıyor. Ekmekler poşet içinde. servisler teker kişi oluyor. İş sağlığı ve güvenliği kurallarını temsilci arkadaşlarımız özellikle kontrol ediyor. Çalışma ortamında mesafelere çok özen gösteriyorlar. Çok şükür bugüne kadar çalışan emekçilerimizden virüs kapan birisi olmadı. İnşallah da olmaz. Anne-babası umreden ya da yurtdışından gelen çalışanların da 14 gün boyunca evlerinden çıkmıyorlar. Kısa çalışma ödeneği için müracaat eden fabrikalar var. Bu fabrikalar müracaatları kabul edildin ya da edilmesin işçiyi izne çıkardıklarında yarısı yıllık izin, yarısı idari izin çalışacak. Emekçilerimizin lehlerine kararlar alacağız. Kısa çalışma da emekçilerimizin çalışmadığı günler İŞKUR tarafından karşılanacak.  Bu süreçte fabrikalarımızda işçi çıkışı olmayacak. Olmaması için sendika olarak elimizden gelen mücadeleyi yapıyoruz. Lütfen izinli olan emekçilerimiz de evlerinde aileleriyle kalsınlar. Biz onlar için çalışıyoruz” dedi.

 

KOÇAK İŞVERENE SESLENDİ

 

Koronavirüs nedeniyle işçi çıkartan işverenlere de seslenen Koçak, "Bu virüs sadece emekçilere gelmedi. Herkese geldi ve dünya genelinde vardır. Bunun bedelini sadece çalışanları, işçiler emekçiler ödemesin. Taşın altına herkes elini koysun. İşverenler sıkıntı olduğu zaman işçi çıkışı ya da ücretsiz izine göndermesinler. Bu virüs gidecek. Gittikten sonra emekçilere ihtiyacınız olacak. Bu olağanüstü durumda sendikasız bazı yerler bedelini emekçiye bir şekilde ödetmeye kalkıyor. Bedelini emekçilere ödetmesinler. Herkesin çoluk çocuğu var. Bizim uygulamamız gibi yapsınlar" dedi.

 

"DUYUMLAR ALIYORUZ"

 

Çerkezköy’deki üretim tesislerinde solunum cihazı üreteceği söylenen Arçelik Elektronik ile ilgili de konuşan Koçak, “Arçelik fabrikasının solunum cihazı üreteceği duyumunu alıyoruz. Bize ulaşan net bir bilgi yok. Gölcük’te sendikamıza bağlı Ford fabrikasında solunum cihazı üretimi başladı. İkincisi Çerkezköy’de olursa bizi mutlu eder” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10