Biner liralık desteği duyanlar riski hiçe sayıp soluğu vakıfta alıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un, ihtiyaç sahibi ailelere bin lira destek verileceği açıklamasının ardından Çerkezköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakf?

Çerkezköy 31.03.2020 15:28:00 0
Biner liralık desteği duyanlar riski hiçe sayıp soluğu vakıfta alıyor

"Şartları taşıyan ihtiyaç sahibi hanelere biner lira destek vereceğiz"  yönündeki AileÇalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un açıklamasının ardından Çerkezköy hükümet konağında bulunan Çerkezköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı önünde her gün yoğunluk oluşuyor.

 

 

SOSYAL MESAFE KURALIRA UYMADILAR

 

Vakıf personeli ise vatandaşların cep telefonlarına ''Korona salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Düzenli Merkezi Yardım alan ailelere verilecek olan bin lira için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuru yapılmayacaktır. Ödemelerin kimlere ve hangi tarihte yapılacağı belli olduğu zaman tarafınıza bilgilendirme yapılacaktır" ifadeleri yer aldı. "Vakfa gelmenize gerek yoktur. Evde kalın'' mesajı atılmasına rağmen gelmeye devam eden yüzlerce vatandaşın büyük kısmının maske takmadığı ve sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri hükümet konağı önünde geniş güvenlik önlemi alırken, gün boyu bekleyen vatandaşlar ise evlerine geri döndüler.

 

ÖDEMELER BUGÜN BAŞLIYOR

 

Öte yandan Çerkezköy PTT Müdürlüğü yetkilileri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın koronavirüs tedbirleri kapsamında 2 milyon aileye yapacağı 1000’er lira ihtiyaç ödemelerinin 1 Nisan tarihinden itibaren başlayacağını söyledi.Yetkililer yaptıkları açıklamada "Ödeme tarihleri ihtiyaç sahibinin doğum yılının son rakamına göre belirlendi. Doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlar 1 Nisan’da, 1 ve 6 olanlar 2 Nisan’da, 2 ve 7 olanlar 3 Nisan’da, 3 ve 8 olanlar 4 Nisan’da, 4 ve 9 olanlar 5 Nisan’da ihtiyaç ödemelerini alacak.İşyerlerimizde yoğunluğun önüne geçebilmek amacı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu 2022 sayılı Kanun kapsamındaki Yardım ödemeleri öne çekilerek, işsizlik ödenekleri ile aynı döneme denk gelmemesi sağlanmıştır. Bu kapsamda şirketimizde hesabı bulunan işsizlik ödeneği almaya hak kazanmış müşterilerimizin işsizlik ödemelerini 5 Nisan tarihinden itibaren hesaplarına yatıracağız. Müşterilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığını korumak amacıyla virüsün yayılmaması için sosyal temasın en aza indirilmesi gerektiğini hatırlatıyor, vatandaşlarımızın tüm kamu kurum ve kuruluşlarının verdiği olağanüstü mücadeleye katılarak kurallara uymasının önemli olduğunu vurguluyoruz. İşlemlerini internet ya da ATM’den yapamayan vatandaşlarımızı kontrollü bir şekilde iş yerlerimizde misafir ediyoruz. Sosyal mesafe kuralına uygun olarak yaygın iş yerlerimizde bulunan gişelerde görevli personel sayısının en fazla iki katına kadar müşteriyi sırayla iş yerlerimize alarak işlemlerinizi yapmayı sürdüreceğiz. Ayrıca şubelerimizde oluşabilecek yoğunluğu azaltmak amacıyla ATM’lerden ücretsiz günlük para çekme limitini 3 bin TL'ye yükselttiğimizi hatırlatmak isteriz" ifadeleri kullanıldı.

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10