Türker: Hastanemize gelen koronavirüs şüpheli hastaları izole ediyoruz

Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr. Ahmet Türker, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (KOVİD-19) çalışmaları ile ilgili bilgilendirme yaparken, hastaneye gelen koronav

Çerkezköy 31.03.2020 22:20:00 0
Türker: Hastanemize gelen koronavirüs  şüpheli hastaları izole ediyoruz

"TAKİP VE TEDAVİLERİ YAPILMAKTADIR"
Salgının başladığı günlerde hastanede ayrı bir soğuk algınlığı polikliniği oluşturduklarını kaydeden Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr. Ahmet Türker " Bu bölüm yaklaşık 350 metrekare içinde 5 poliklinik, bir kan alma odası ve bir seyyar röntgen salonundan ibaret, tamamen izole bir alandır. Gündüzleri hastanenin ana girişinde, mesai dışı zamanlarda da acil girişde tüm hastaların ateşini ölçerek ve öksürük, nefes darlığı, halsizlik gibi şikayetlerinin olup olmadığını soruşturarak uygun hastaları, bir cerrahi maske taktıktan sonra bu alana alıyoruz. Bu alanda muayene ve tetkikleri yapılan hastalar, yatış gerektiği takdirde başka hastaların en azından asansörle ulaşamayacağı, hastanemizin ayrı bir katında yatırılarak takip ve tedavileri yapılmaktadır. Poliklinikten yatış için kata çıkarken bir hastane personeli kendilerine eşlik etmektedir. Corona test pozitif gelen hastalar için ayrı, test sonucunu bekleyenler için ayrı bir yatış bölümü oluşturduk. Bu hastaların hemşireleri ve temizlik personelleri de tamamen ayrıdır" dedi. 
"GEREKMEDİKÇE EVDEN ÇIKMASINLAR"
Corona şüpheli ve pozitif olan hastaların yanına refakatçi almadıklarını kaydeden Türker " Bakanlıktan gelen talimat gereği aciliyeti olmayan ameliyatları yapmıyoruz. Ancak acil ameliyat gereken hastaları da corona belirtileri yönünden iyice taradıktan sonra ayrı ameliyat salonlarında ameliyata alabileceğimiz şekilde plan yaptık. Gerek hasta katlarında, gerekse ameliyat salonlarında hasta odadan çıktıktan sonra gerekli dezenfeksiyonu yapıyoruz. Yoğun bakımda 10 kişilik ayrı bir salonu corona şüpheli hastalara ayırdık. Testi pozitif gelen ve ventilatör ihtiyacı olan hastaları yoğun bakımdaki izole odalara alıyoruz. Hekimler, hemşireler ve temizlik personeli dahil bütün hastane personeline, hem kendi hijyenlerini ve güvenliklerini sağlamaları, hem de bu tür hastalara yaklaşım ve virüsü hastadan hastaya bulaştırmamaları konusunda eğitim verdik. Şimdilik Çerkezköy’de hasta yoğunluğumuz yok. Ancak yoğunlaşması halinde de acil eylem planımızı hazırladık. Hastanemizde işleyiş devam etmektedir. Tabiki insanlar gerekmedikçe evden çıkmasınlar. Ancak bir rahatsızlığı bulunan hastaların da maske takarak hastaneye gelmelerinde bir sakınca yoktur" diye konuştu. 
Haber/Faik Onur KAYA 
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10