Tekirdağ Ceza İnfaz Kurumları'nda korona tedbirleri

Ülkemizi saran Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında 4 bin 500 tutuklu ve hükümlünün bulunduğu Tekirdağ Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde sıkı önlemler alındığ

Tekirdağ 5.04.2020 12:23:00 0
Tekirdağ Ceza İnfaz Kurumları

Küresel bir krize dönüşen yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle en büyük risk grupları arasında görülen cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklular için Adalet Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda koruyucu önlemler alınıyor. Tekirdağ Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mecit Demirci tarafından yapılan açıklamada; Tekirdağ Ceza İnfaz Kurumları’nda da salgının yayılmaması için alınan tedbirler kapsamında cezaevi kampüsünün her gün dezenfekte edildiğini, hükümlülerin ve personelin sağlığı açısından yapılan uygulamalarda ise cezaevine ziyaretlerin tamamen kaldırıldığını belirtti. Ayrıca cezaevi nizamiyesine gelen araçların da kontrol edilip, maske ve eldiven kontrolü ile dezenfekte işelemi yapıldıktan sonra içeri alındığını da aktardı.

 

 

“MASKE VE ELDİVEN ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ”

 

Tutuklu ve hükümlülerin sağlığını korumak amacıyla Cezaevinde günlük temizlik ve ilaçlama yapıldığını açıklayan Tekirdağ Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mecit Demirci, kurumda alınan tedbirler hakkında şu bilgileri verdi: “Herkese maske ve eldiven zorunluluğu getirilmiştir. Ceza alıp buraya hükümlüler dışarıdan geldikleri için her ceza infaz kurumunda karantina koğuşları bulunmaktadır. 14 gün süre ile yeni gelenler orada izole edilmektedir. İzole edildikten sonra herhangi bir bulguya rastlanmadığı takdirde ceza infaz kurumundaki koğuşlara verilmektedir.” Koronavirüs tedbirleri açısından ceza infaz kurumundaki ziyaretlerin de ertelendiğini aktaran Demirci, kapalı ceza infaz kurumundaki telefon görüşmelerinin ise iki katına çıkarıldığını söyledi.

 

“DÖNÜŞÜMLÜ NÖBET SİSTEMİNE GEÇİLDİ”

 

Tekirdağ Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde toplam 5 ceza infaz kurumu bulunduğunu ifade eden Demirci, koronavirüs tedbirleri kapsamında ilk kampüs girişinden itibaren sıkı önlemler uygulandığının altını çizdi. İlk giren kişilere ateş ölçümü yapıldığını dile getiren Demirci “Daha sonra onlar için maske ve eldiven temini yapılıyor. Ceza evinde kullanılan araçlarında günlük dezenfekten çalışmaları yapılıyor. Yemekhaneler, koğuşlar, lavabolar, banyolar ve ortak kullanılan alanların çamaşır suyu katkılı suyla yıkanmaktadır. Adalet Bakanımızın Bilim Kurulunun Kararına istinaden ceza infaz kurumlarında 15’er günlük dönüşümlü nöbet sistemine geçildi.” diyerek cezaevi kampüsünde uygulanan tedbirleri açıkladı.

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10