NKÜ Rektör Şahin: 'İmmün Plazma' çalışmalarımız sürüyor

Koronavirüsle mücadele kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde 'İmmün Plazma' çalışmaları yapılmak üzere sağlık alanında farklı bölümlerden 12 kişilik uzman ekipten oluşan S

9.04.2020 18:51:00 0
NKÜ Rektör Şahin:

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, koronavirüsle mücadele kapsamında 'İmmün Plazma' çalışmaları için kurdukları Sağlık, Araştırma Geliştirme ve Teknoloji Komisyonu'nun çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

 

TÜBİTAK VE KALKINMA AJANSI'NA SUNACAĞIZ

 

Koronavirüs salgınına karşı üniversite olarak bu zor süreçte bir şeyler yapmak istediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin, komisyondaki hocaların çeşitli projeler hazırladıklarını ifade etti. Rektör Şahin üniversite bünyesinde devam eden çalışmalar hakkında "Burhan Turgut hocamızın İmmün Plazma tedavisi ile ilgili projesi devam ediyor. Diğer hocalarımızın aşı çalışmaları ve farklı yöntemler üzerinde çalışmaları var. Kısa sürede bu çalışmalardan sonuç almak istiyoruz. Arkadaşlarımızın hazırladığı projeleri bitince, TÜBİTAK ve Kalkınma Ajansı'na sunacağız. İnşallah çalışmalardan olumlu sonuç alacağımızı ve üniversite olarak bölgemizde ve ülkemizde ses getireceğimiz inanıyoruz” dedi.

 

“EN ÇOK UMUT BAĞLANAN TEDAVİLERDEN”

 

Covid-19'a karşı ‘İmmün Plazma’ tedavisinin en çok umut bağlanan tedavilerden biri olduğuna dikkat çeken NKÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Burhan Turgut ise "Bu tedavi, bu hastalığı yenmiş kişilerin kanının sıvı kısmını alıp, bu hastalığı geçirmekte olan hastalarda kullanma yöntemi. Sadece bizim ülkemizde değil Amerika'da da gündemde bu uygulamalar. Sağlık Bakanlığı tedavi edici bu yöntemleri, plazma ayırma dediğimiz yöntemi yapabilen kentlere yetki verildi. Biz de bu merkezlerden biriyiz. Bundan sonra önemli olan iyileşmiş hasta bulmak. Tamamen iyileşmiş ve testlerden geçtikten sonra bir sorun olmayan kişilerden aldığımız örnekler, çeşitli aşamalardan geçirildikten sonra hastalarda kullanılacak" şeklinde konuştu.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10