Yasak sonrası Çerkezköy sessizliğe büründü 

Corona virüsü salgını nedeniyle yayınlanan genelge ile 31 ilde, Cuma gecesi 00.00 itibariyle başlayan ve 48 saat süren sokağa çıkma yasağında Çerkezköy cadde ve sokakları da iki gün boyunca boş kaldı.

Çerkezköy 11.04.2020 13:15:00 0
Yasak sonrası Çerkezköy sessizliğe büründü 

İçişleri Bakanlığı'nca, koronavirüs tedbirleri kapsamına 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından Çerkezköy'de sessizlik hakim oldu; kentin sokak ve caddeleri boş kaldı. Kente, polis ekipleri önlem alırken, fırınlar sabahın erken saatlerinden itibaren ekmek üretimine başladı.

 

 

GÜVENLİK ÜST SEVİYEDE

 

Hastane, eczane, fırın, su dağıtım merkezleri, kargo firmaları gibi yasak kapsamı dışındaki yerlerde çalışanlar, sabahtan itibaren işlerine gitmek için sokağa çıktı. Evleri yakın olan vatandaşlar ise fırınlarına giderek ekmeklerini alırken, bazı akaryakıt istasyonları da iki gün boyunca hizmet verdi. Çerkezköy'ün en işlek caddeleri olan Atatürk ve Öztrak Caddesinde vatandaşların yasağa uyduğu gözlendi. Görevliler dışında kimsenin olmadığı kentte insan ve araç trafiği en düşük seviyeye ulaştı.Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise cadde ve sokaklarda ring halinde gezerek sokağa çıkma yasağını çiğneyenlere cezai işlem uyguladı.

 

 

FIRINCILAR DERNEĞİNDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE EKMEK

 

 Çerkezköy Fırıncılar Derneği ise Çerkezköy Belediyesine ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere bin adet ekmek verdi. Yetkililer " Fırıncı arkadaşlarımız ile birlikte sokağa çıkma yasağının başlamasıyla birlikte ihtiyaç sahiplerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için kolları sıvadık. Dernek olarak iki günlük sokağa çıkma yasağında Çerkezköy Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Her gün belediyeye ihtiyaç sahipleri için bin adet ekmek bırakıyoruz" dedi. Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de teslim edilen ekmekleri ise iki gün boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıttı.  

 

PTT VE KARGO ŞİRKETLERİ DAĞITIMA DEVAM ETTİ

 

PTT ve kargo dağıtım şirketleri çalışanları istisna kapsamına alınırken, yasağın ilk gününde Çerkezköy ve Kapaklı’da kargo şirketleri ve PTT kargo dağıtım hizmetlerini sürdürdü. GAZDAŞ ve TREDAŞ ekipleri, 2 gün boyunca olası elektrik ve doğalgaz arızalarına müdahale edebilmek için görev yaparken telekomünikasyon şirketi görevlileri de sokağa çıkma yasağı ile birlikte vatandaşların internete erişiminin aksamaması için yasak boyunca aralıksız çalıştı. Görevlerinin başında olan Çerkezköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de boş kalan cadde ve sokaklarda temizlik çalışmalarını sürdürdü. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı ekipleri de sokağa çıkma yasağının uygulandı 2 gün boyunca cadde ve sokakları yıkadı.

 

YASAĞI İHLAL EDEN 150 KİŞİYE İŞLEM YAPILDI

 

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı asayiş ve toplum destekli polis ekipleri de haber merkezine gelen çağrılardan vatandaşın taleplerini giderdi. Trafik ekipleri ise kavşak ve bulvarlarda denetimlerini sürdürüyor. Denetimler kapsamında Tekirdağ il genelinde, 150 kişiye Kabahatler ve1593 sayılı kanuna muhalefetten toplam 278 bin 760 lira para cezası uygulandığı belirtildi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10