Öztrak: 'Katı tedbirler şart'

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak gündeme dair önemli açıklamalarla bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, koronavirüs salgınına ilişkin, "Alınan ?

Tekirdağ 14.04.2020 14:47:00 0
Öztrak:

CHP'li Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlere rahmet diledi. Daha önce görülmeyen bir virüsle karşı karşıya olduklarını belirten Öztrak, " Alınan önlemlere mutlaka uyalım. Bunun salgınla mücadeledeki önemini bir kez daha milletimizin dikkatine çekiyoruz. Salgınla mücadele gayri ciddiliği kaldırmıyor. Süreçte yaşanacak bir anlık gevşeme veya kararlardaki gecikme o ana kadar yapılan tüm fedakarlıkları bir anda silip atar" dedi.

 

'KESİN, KATI VE YAYGIN TEDBİRLERE İHTİYAÇ VAR

 

'Virüsün Çin'de ortaya çıkıp dünya gündemine geldiği günden itibaren parti olarak çalıştıklarını vurgulayan Öztrak "Salgınla mücadele sürecinde bilimin ışığında atılan her adımı destekledik, katkı verdik, veriyoruz. Gecikmelere ve yetersizliklere dikkat çektik, çekmeye de devam edeceğiz. Yeni tedbirler öneriyoruz, önermeye devam edeceğiz. Biz ilk günden itibaren, şu önemli gerçeğin altını çizip duruyoruz. Mücadele kesin, katı ve yaygın tedbirlere ihtiyaç var. Salgına kesin darbe vurmak için en kesin ve en katı yöntem, yurttaşlarımızın sokağa çıkışını bir süreliğine ertelenmesiydi. Bu sadace bizim değil, Bilim Kurulu üyelerinin de görüşüydü. Ancak salgınla mücadele bu en etkili tedbir bazı siyasi kaygılarla geciktirildi. Nihayet hafta sonunda 31 şehrimizde 48 saat süren sokağa çıkma yasağı uygulandı. Ancak doğru bir karar yanlış biçimde, zamanda uygulanınca hayati bir yanlışa neden oldu. Tüm sağlık çalışanlarımızın olağanüstü gayretleri, günlerdir evden çıkmayan yurttaşlarımızın olağanüstü fedakarlıkları bir kalemde silindi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KABUL ETMEDİ

 

Bakan Soylu’nun yasak kararını açıklarken, “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla” ifadesini kullandığını ifade eden Öztrak, “İşler sarpa sarınca da ‘olan bitenden şahsım sorumludur’ diyerek istifa etti” dedi.

İstifanın Erdoğan tarafından kabul edilmediğini anımsatan Öztrak" “Tek taraflı bir irade beyanı olan istifa, ne zamandan beri saraydaki şahsın kabulüne tabi oldu? Müellifi saray olan tam bir orta oyunu... Maşallah sarayın trolleri, medyası, programcıları, yorumcularının tekmili birden sanki hazır bekliyormuş... İstifayla birlikte yaman bir Soylu güzellemesi harekatı başlatıverdiler. Bu performansa yürek dayanmaz, saray nasıl dayansın? İstifa eden Soylu’nun yerine, yeniden Soylu’yu atayarak dünyayı kendine güldürdü. Yaşanan sağlık skandalı, milletin aklıyla dalga geçen bir başka skandalla perçinlenmiş oldu.”

 

"ÖNERGE VERECEĞİZ"

 

Öztrak, TBMM’ye bir araştırma önergesi vereceklerini belirterek, “TÜRKEN Vakfı başta olmak üzere, Kızılay üzerinden vergi ödemeden yurt dışına para gönderenleri karşınıza alın, o paraların yurda getirilmesini sağlayın. Türkiye’de inşaatlar durmuş, Türkiye’den giden paralarla yurt dışında gökdelen dikiyorlar. Konuyla ilgili Araştırma Önergesini TBMM’ye vereceğiz” dedi.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10