Tekirdağ Zabıtası özveri ile çalışıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Zabıta Dairesi ekiplerinin koronavirüs ile mücadele edilen bu zor süreçte özveri ile çalıştıklarını belirterek "Zabıta Ekiplerimiz de bu s

15.04.2020 14:18:00 0
Tekirdağ Zabıtası özveri ile çalışıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizi de saran koronavirüs salgınından halkın sağlığını korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla tüm birimleri ile mücadele ediyor. Zabıta Dairesi ekipleri de bu süreçte alınan salgınla mücadelede alınan kararların denetimlerini büyük bir özveri ile gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar kapsamında yapılan değerlendirmede Zabıta ekiplerinin, salgının ortaya çıktığı günden itibaren sahada denetimler gerçekleştirdiklerini belirten yetkililer, ekiplerin maske üretimi ve satışı yapan eczane ve depoları da denetlediklerini söyledi. Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğü ile birlikte denetleme çalışmalarına katılan Zabıta ekiplerinin, yasaya aykırı hareket eden kişi ve firmalara tutanak tutarak gerekli yasal işlemleri de uyguladıkları belirtildi.

HER ALANDA ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRDİLER

Ekiplerin, koronavirüs salgınından korunma yolları ve alınacak tedbirler konusunda bastırılan afiş, broşür gibi bilgilendirici materyallerin vatandaşlara dağıtımını sağladığı, Zabıta araçlarından sık sık sosyal mesafe kuralına uyulması ve zorunlu haller dışında sokağa çıkılmaması konusunda anonslar yaptığı, sosyal mesafe kuralı konusunda farkındalığı artırmak amacıyla vatandaşların yoğun olarak kullandığı yerlere uyarıcı ise stikerler yapıştırdığı belirtildi.

MASKELER ZABITA EKİPLERİ TARAFINDAN DAĞITILDI

Yapılan çalışmalar hakkındaki bilgilendirmede Zabıta ekiplerinin “Vefa Destek Grubuna katkı vermek ve sokağa çıkma yasağı bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, market alışverişi, maaş çekme ve ilaç emin etme gibi işlemler görevli zabıta ekiplerince sürdürülmektedir. Ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza erzak dağıtımları da zabıta ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilmektedir.” denildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin kendi imanları ile ürettiği maskeleri yine zabıta ekipleri tarafından vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldığı ve üretim kapasitesi ve belirli bir program doğrultusunda 11 ilçede maske dağıtımının devam edeceği açıklandı.

“ZABITAMIZ ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ederek bu anlayışla halka hizmet ettiğini vurgulayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise çalışmalar hakkında "Tüm birimlerimiz ile Koronavirüse karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu zorlu süreçte Halkımızın sağlığını korumak ve salgının yayılmasını önlemek en önemli önceliğimiz. Bu mücadelede tüm birimlerimiz büyük bir özveri ile mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyor. Zabıta Ekiplerimiz de bu süreçte önemli çalışmalara imza atıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, halkımızın sağlığını koruma adına tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. Bu süreci hep birlikte atlatacağız. Vatandaşlarımızdan tek ricamız evde kalmaları. Biz onlar için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10