Tekirdağ'daki yazlıklarına gelmek isteyenler geri gönderildi

30 büyükşehir ile akciğer hastalıklarının çok olduğu Zonguldak'ta hafta sonu uygulanacak 2 günlük sokağa çıkma yasağı öncesi İstanbul-Tekirdağ Karayolu'nda yoğunluk yaşandı. Yasak ba

17.04.2020 18:05:00 0
Tekirdağ

İçişleri Bakanlığı’nın, koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta hafta sonu uygulanacak 2 günlük sokağa çıkma yasağı genelgesi kapsamında İstanbul - Tekirdağ Karayolu'nda denetim yapan polis ve jandarma ekipleri yazlıklarına gelmek isteyenleri geri döndürdü. Kontrol noktasında polis ve jandarma ekipleri tarafından durdurulan araçların sürücülerine, seyahat izin belgeleri soruldu. İzin belgesi olmayanlar, geri çevrildi. 65 yaş üstündeki bir kişi de para cezası uygulanarak geri gönderildi.

TEKİRDAĞ’DA EŞ ZAMANLI DENETİM

Tekirdağ’ın giriş çıkışlarında sıkı denetimler yapan ekiplerin yanı sıra 31 ilde olduğu gibi Tekirdağ’da da eş zamanlı olarak dün saat 15.00 'de polis, market, fırın, pazar yeri ve büfeler ile yoğun olarak alışveriş yapılan cadde ve sokaklarda denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde, sosyal mesafe kuralına uymaları yönünde uyarılan vatandaşlara maske kullanımı zorunluluğu hatırlatıldı. Şehrin 4 farklı noktasında gerçekleştirilen denetimde özel araçlar da durdurulup maske takmayanlar uyarıldı. Toplu taşıma araçlarında ise maskesiz sürücü ve vatandaşlara maske verildi. Denetim dün saat 00.00'a kadar devam etti.

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10