Cumhuriyet Meydanı yeni görünümüne kavuşuyor

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, kentin girişinde yer alan Cumhuriyet Meydanı'nda çevre düzenlemesi çalışması başlatıldığını belirterek meydan düzenleme çalışmalar?

20.04.2020 16:42:00 0
Cumhuriyet Meydanı yeni görünümüne kavuşuyor

Çalışmaların Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiğini kaydeden Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, kentin giriş noktası konumundaki Cumhuriyet Meydanı’nın ferah ve göze hitap eder hale getirilmesinin amaçlandığını ifade etti. Başkan Yüksel, meydan düzenlemesi kapsamında; Tekirdağ tarihinin önemli şahsiyetlerinden biri olan Kırkpınar Başpehlivanı Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan Anıtı’nın çevresinde de çalışmalar yürütüldüğünü belirterek anıtın daha görünür hale getirildiğini söyledi.  

“FERAHLATICI BİR AKIŞ YAKALANACAK”

Ayrıca meydanın tamamında kaldırım yenileme çalışmalarının da gerçekleştirildiğini vurgulayan Başkan Yüksel, meydanın şehre girişine göre solda kalan alanında yeşil alan düzenlemesi yapılırken, arkasındaki yolun da sil baştan yenilendiğini dile getirdi. Meydan düzenleme çalışması tamamlandığında yeni yapılan Süleymanpaşa Kent Meydanı ile bağlantı sağlanacağını söyleyen Başkan Yüksel, böylece şehir içine doğru ferahlatıcı bir akışın hayata geçirileceğini belirtti.

“YAN YOLU YENİDEN YAPIYORUZ”

Cumhuriyet Meydanı’nın yıllardır ihmal edildiğinin altını çizen Başkan Yüksel, “Meydan ihmal edilmiş bir halde durarak kentin girişinde çok da içimize sinmeyen bir izlenim oluşturuyordu. Meydan düzenlememizle birlikte, koronavirüs salgınını atlattıktan sonra kentimize dışarıdan gelen misafirlerimiz daha derli toplu bir görüntü ile karşılaşacak. Hüseyin Pehlivan heykelinin önündeki palmiyeleri biraz daha öne doğru aldık, önünü açarak daha görünür hale getirdik. Meydanın girişe göre sol tarafındaki alanı yeşil alan yapıyoruz. Oradaki yan yolu yeniden yapıyoruz. Hiç kaldırım bırakılmamış, kaldırımla birlikte o yolu yeniliyoruz. Cumhuriyet Meydanı ve Saat Kulesi projemizle birlikte, kent meydanı ile birleşen ve çok geniş bir alanı kaplayan bu alan, yeniden şehrimizden transit geçen herkesi bir mola vermeye teşvik edecek bir cazibe merkezi haline gelecek. Yeni projelerimiz de yolda. Bizi izlemeye devam edin,” dedi.

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10