Mezbelelikten doğan dev proje

"Mezbelelikten doğan dev proje" olarak yorumlanan ve Karadeniz Mahallesi TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede inşa edilecek proje hakkında konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, alandak

22.04.2020 17:53:00 0
Mezbelelikten doğan dev proje

Süleymanpaşa Belediyesi’nden yapılan açıklama ile Karadeniz Mahallesi TOKİ konutlarının yanında bulunan alanda dev bir park ve spor tesisleri projesinin inşa edileceği duyuruldu. Açıklamada Süleymanpaşa Belediyesi’nin, uzun yıllar boyunca kaçak hafriyat döküm alanı olarak kullanılan bölgedeki hafriyat atığını temizlediği, alanı mahalle sakinlerine kazandırmak için çalışmaları hızlandırdığı ve park projesi için düğmeye bastığı belirtildi.

 

BÖLGENİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

 

Karadeniz Mahallesi ve özellikle TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların yazın toz, kışın çamura mahkûm olmalarına sebep olan alanda, Süleymanpaşa Belediyesi’nin girişimleri ile hem Karadeniz Mahallesi’nin çehresinin değişeceğini vurgulayan yetkililer, ayrıca projenin bölgeye değer katacağını söyledi. Yetkililer, hayata geçecek olan tesisi, “Mezbelelikten doğan dev proje” şeklinde yorumladı.

 

PROJENİN TOPLAM ALANI 14 BİN 500 METREKARE

 

Kısa sürede inşaatının bitirilerek hizmete sokulması planlanan tesis projesinin içeriği hakkında ise yetkililer, “İçinde soyunma odalarının ve kafeteryanın bulunduğu sosyal tesisler, halı saha, basketbol, voleybol gibi sporların yapılabileceği çok amaçlı saha, 300 metrekarelik çocuk parkı, dinlenme alanları, 180 metrekarelik açık hava spor alanı, yeşil alan ve yürüyüş yolları ile pazar yeri gibi amaçlarla kullanıma uygun üstü kapalı çok amaçlı meydan bulunuyor. Toplamda 14 bin 500 metrekare alanda inşaatı gerçekleşen proje ile çocuklar yeni bir oyun alanına kavuşacak, gençler sosyalleşme ve spor yapma imkânı bulacak, mahalle sakinleri ise çay bahçesi ve dinlenme alanları ile nefes alabilecekleri bir mekâna sahip olacaklar.” bilgisini verdi.

“AYLARDIR SÜRDÜRDÜĞÜMÜZ TEMİZLİK ÇALIŞMASI BİTTİ”

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Karadeniz Mahallesi’nde yapılacak bu projenin önemine dikkat çekerek “İlçemizde, Karadeniz Mahallesi TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede uzun yıllardır kaçak döküm sahası olarak kullanılan, mahalle sakinlerimizi yazın toza, kışın çamura mahkûm eden hafriyat ve moloz atıklarını kaldırdık. Aylardır sürdürdüğümüz temizlik çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte, TOKİ konutlarının yanı başında hayata geçireceğimiz yeni park projemize başlıyoruz. Bölgenin en güzel spor ve park alanlarından birini kazandıracağımız Karadeniz Mahallemize şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10