Çerkezköy'de balık tezgahlarında 'Korona' sessizliği

1 Eylül'de açılan av sezonu 15 Nisan'da son buldu. Yasakla birlikte gümüş, karides, barbun, kalamar gibi balıklar artık denizden az miktarda çıkarken, 12 milden sonraki uluslararası karasularda devam eden avcılık ned

Çerkezköy 24.04.2020 16:14:00 0
 Çerkezköy

 

Çerkezköy'de Ramazan ayının gelmesi ile birlikte balık fiyatları mevsim normallerinde seyretmesine rağmen satışlarda azalma yaşanıyor.

 

FİYATLAR NORMAL

 

Çerkezköy'de Ramazan ayı, ülke genelinde devam eden koronavirüs nedeniyle balık tezgahlarını olumsuz etkiledi. Denizlerde gırgırların avlanma yasağı içinde olmasına rağmen fiyatların mevsim normalleri seviyesinde izlemesi balık satışlarına olumlu yansımadı. Balıkçılar satışların azalmasındaki en önemli etkenin ise virüsün olduğunu kaydetti.

 

"VATANDAŞ RAMAZANDA BALIK YEMİYOR"


Fiyatların mevsim normallerinde seyretmesine rağmen koronavirüs nedeniyle satışlarda kıpırdanma yaşanmadığını aktaran Karadeniz Balıkçılık çalışanlarından Erdem Göçmen, "Son dönemlerde ülke genelinde yaşanan koronavirüs nedeniyle satışlarımız durgun gidiyor. Özellikle sokağa çıkma yasağı ile birlikte Pazar günü yoğun olan tezgahlarımız kapalı oluyor. Ramazan ayı da gelmesine rağmen satışlarda hareketlilik yok. İnşallah ilerleyen günlerde satışlarımız artar. Ayrıca dışarıya da balık satışımız olmuyor" dedi.

 

FİYATLAR AYNI

 

Çeşitlerde azalma olduğunu, ancak tezgahlarda günlük taze balığın yer aldığını aktaran Yaşar Balıkçılık'tan Dursun Akkurt 15 Nisan itibariyle av yasağının başladığını kaydetti. Akkurt,  "Balık Omega 3, Omega 6 açısından çok zengin bir yiyecektir. Halkımızı koronavirüs salgınında balık yemeye çağırıyoruz. Çünkü balık bağışıklık sistemini güçlendiren bir besindir. Balık vitaminler, mineraller açısından iyidir. Doğal bir yiyecektir. Tuzlu suda yetiştiği için de mikrop tutmaz. Balık yemeyi bir kültür haline getirelim. Fiyatlarımız şu anda çok uygun. Biz herhangi bir artış yapmadık" dedi. Çerkezköy balık pazarında hamsi 20 TL, istivrit 25 TL, çupra ve levrek tane 15 TL, alabalık tane 10 TL, uskumru 10 TL, okyanus somon kilo 110 TL, karadeniz somon kilo 90 TL'den satılıyor.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10