Başkan Nişancı: 228 minibüs esnafı batmak üzere

Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı, koronavirüs salgını nedeniyle Tekirdağ'da ulaşım sektörünün zarar gördüğüne dikkat çekerek 228 minibüs esnafının batma noktasÄ?

Tekirdağ 26.04.2020 13:33:00 0
Başkan Nişancı: 228 minibüs esnafı batmak üzere

Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı, koronavirüs salgını nedeniyle ulaşım sektöründe çöküşlerin başladığını ve minibüs ve taksici esnafının zor durumda olduğuna vurgulayan açıklamasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 228 minibüs esnafına mazot desteği vermesi gerektiğini belirtti. Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı açıklamasında “Koronavirüs salgını Tekirdağ’da bir çok sektörü olumsuz etkiledi. Bu sektörlerin başında da minibüs ve taksici esnafı geliyor. Tekirdağ’da 228 minibüsçü esnafı var. Bu insanlar günübirlik geçinen kişiler. Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler gereği 14 kişilik minibüsler yarısı kadar yani en fazla 7 kişi taşımak zorunda. 7’den fazlası yasak. Bu şekilde insanlar mazot parasını çıkarmakta zorlanıyorlar. 228 minibüs esnafı batmak üzere” ifadeleri ile ulaşım sektöründe yaşanan zorlukların ve maddi kayba dikkat çekti.

 

“MİNİBÜS ESNAFINA MAZOT DESTEĞİ SAĞLANMALI”

 

Zor durumda olan ulaşım sektöründeki esnaflar adına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne seslenen Başkan Nişancı, minibüsçü esnafına mazot desteği verilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Recep Nişancı, “Tekirdağ’da faaliyetini sürdüren minibüsçü esnafı bilindiği üzere Büyükşehir’e bağlı çalışıyor. Ruhsat paralarını belediyeye yatırıyor. Her türlü yetki belediyede. Ve bu esnafın ayakta kalması için yeni çıkan torba yasalarına göre belediye yardım yapabiliyor. Bu yasa çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi’nin minibüs esnafına mazot desteği sağlamalıdır. Bugünler birlik günüdür. Günübirlik yaşayan başka gelirleri olmayan bu esnafa destek verilmelidir” şeklinde konuştu.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10