Çam kese böceği mücadelesi başladı

Süleymanpaşa Belediyesi'nin ilçede gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında yaptığı açıklamada, larva ve kışlak ile mücadelenin sürdüğü öte yandan da çam kese böceği ile mü

Süleymanpaşa 28.04.2020 14:01:00 0
Çam kese böceği mücadelesi başladı

Açıklamada yaklaşan yaz mevsimi dolayısıyla Süleymanpaşa Belediyesi’nin koronavirüs salgınına karşı çalışmaları kararlılıkla sürdürdüğü ve sorumluluk alanındaki hizmetleri de gerçekleştirildiği ifade edildi. Bu kapsamda Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Park ve Bahçeler Birimi ekiplerinin bir yandan sivrisinek, kene ve zararlı böceklerin oluşumunu engellemek için larva ve kışlak mücadelesini büyük bir kararlılıkla sürdürürken, diğer yandan çam kese böceği gibi alerjik riskler yaratan zararlılara karşı da mücadeleye başladığı açıklandı.

 

ÇAM KESE BÖCEĞİ KOZALARI İMHA EDİLDİ

 

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Park ve Bahçeler Birimi ekiplerinin, merkez mahallelerde denetimlerini sıklaştırdığı belirtilen açıklamada, ekiplerin tespit ettikleri çam kese böceği kozalarını toplayarak imha ettiği kaydedildi. Bu çalışmalar doğrultusunda Hürriyet ve Namık Kemal Mahallelerinde yapılan denetimler sonucu tespit edilen çam kese böceği kozaları imha edildi.

 

ÇAM KESE BÖCEĞİ HAKKINDA

 

Özellikle çam ağaçlarında yuvalanan ve bahar aylarında yüksek alerjik etkiye sahip çam kese böcekleri, kozalarından saldıkları tozlar nedeniyle kaşıntı, alerji, solunum sorunları gibi sorunlara neden olabiliyor. Ayrıca yuvalandıkları iğne yapraklı ağaçlara da ciddi zararlar veren çam kese böcekleri, mücadele edilmesi gereken zararlılardan biri olarak kabul ediliyor.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10