Başkan Sarıkurt yapım ve onarım çalışmalarını denetledi

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 75. Yıl Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, Kumluca Deresi ve çevresinde gerçekleştirilecek olan çalışmalar ile Cemaliye ve Silahtarağa Mahalleleri'nde planlanan asfalt, kald

Çorlu 30.04.2020 14:26:00 0
Başkan Sarıkurt yapım ve onarım çalışmalarını denetledi

Koronavirüs salgını ile mücadeleyi kararlılıkla sürdüren Çorlu Belediyesi, sorumluluk alanındaki hizmetleri de aksatmadan sürdürüyor. Bu kapsamda devam eden çalışmaları Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 75. Yıl Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, Kumluca Deresi ve çevresinde gerçekleştirilecek olan çalışmaları yerinde inceleyerek, sahada yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Ayrıca Cemaliye ve Silahtarağa Mahalleleri'nde planlanan asfalt, kaldırım ve peyzaj düzenleme çalışmaları konusunda da incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Sarıkurt, çalışma takvimi hakkında yetkililer ile görüş alışverişinde bulundu.

TAMAMLANAN 385 TON ASFALT SERİM ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Başkan Sarıkurt, gerçekleşen çalışmaları incelemeye Esentepe Mahallesi Seyrantepe Caddesi ile Cemaliye Mahallesi Eski Çerkezköy Caddesi 1. Sokak'ta tamamlanan 385 ton asfalt serim çalışmalarını inceleyerek devam etti. Daha sonra Başkan Sarıkurt, Şehit Arif Çekiççioğlu Sokak'ta yürütülen asfalt ve kaldırım çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Sarıkurt ardından, Metiner 2. Sokak'ta devam eden kaldırım çalışması ve park alanı düzenleme çalışmalarını denetledi.

YOL AÇMA, KİLİT TAŞI, KALDIRIM VE ASFALT SERİM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Çalışmaları inceleyen Başkan Sarıkurt, gerçekleşen ve devam eden çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, hava şartlarının iyileşmesinin ardından şehir genelinde yapım ve onarım çalışmalarının başlatıldığını söyledi. Başkan Sarıkurt, “Geçtiğimiz gün Esentepe Mahallesi Seyrantepe Caddesi ile Cemaliye Mahallesi Eski Çerkezköy Caddesi 1. Sokak'ta yürüttüğümüz yol ve asfalt serim çalışmalarımızı tamamladık ve Cemaliye ile Silahtarağa Mahallelerimizde yol açma, kilit taşı, kaldırım ve asfalt serim çalışmalarına başladık.” dedi.

KUMLUCA DERESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kumluca Deresi ve çevresinde yeni bir çalışma başlatıldığını kaydeden Başkan Sarıkurt, “Kumluca Deresi ve çevresine yürüyüş yolu ve kaldırım çalışmalarını en kısa sürede tamamlayarak önemli bir ihtiyacı karşılamış olacağız. Yürüyüş yolu ve kaldırım çalışmaları ile birlikte yapılacak çevre düzenlemesi ile bölgenin çehresi önemli ölçüde değişmiş olacak. Ayrıca Kumluca Deresi içerisinde çeşitli nedenlerle biriken taş ve toprak kütlesi ile havaların ısınmasıyla birlikte kötü kokuya neden olan sazlık alanların temizliğini gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

 

PARK ALANI ÇALIŞMALARI EN KISA SÜREDE BAŞLAYACAK

 

Özellikle okulların açık olduğu dönemde öğrencilerin okula gidiş ve geliş güzergâhında yer alan Baki Sokak üzerinde de yapım ve onarım çalışmalarına başlandığını ifade eden Sarıkurt, “Sokak üzerinde yol çalışmalarına başladık ve yolda kilit taşı ile kaldırım çalışması yapacağız. 75. Yıl Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu'nda eğitim gören sevgili öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve çevrede yaşayan vatandaşlarımız için çocuk parkı ve park alanı çalışmalarını en kısa sürede başlatarak halkımızın hizmetine sunacağız. Bu kapsamda çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirecek ve peyzaj çalışmaları ile park alanının yapımını tamamlamış olacağız." açıklamasını yaptı. Öte yandan Başkan Sarıkurt, şehir genelinde yapılacak çalışmaların program dahilinde yürütüleceğini ve bu kapsamda planlamaların haftalık olarak gözden geçirildiğini ifade etti.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10