Temizlik işçileri 1 Mayıs'ı Trakya havasıyla kutladı

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle ve sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması kapsamında bu yıl alanlarda kutlanamayan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde sadece görevliler sokaktaydı. Çorlu'da, Emek

1.05.2020 17:31:00 0
Temizlik işçileri 1 Mayıs

 

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında 31 ilde sokağa çıkma kısıtlaması getirdi. Bu iller arasında yer alan Tekirdağ Çorlu’da, kısıtlamamaya uyan vatandaşlar evlerinde kalırken, sokaklar da ise çalışanlar vardı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde çalışan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi temizlik ekipleri, koronavirüs salgınına karşı sağlık tedbirlerini alarak sabahın erken saatlerinde işlerinin başına geçerek sokaklarda temizlik çalışmaları yaparak atık topladı.

 

“1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI KUTLU OLSUN”

 

Çorlu Belediyesi saha kontrolör amiri Koray Kuşçu, görevinin başında olan temizlik işçisi emekçilerin 1 Mayıs işçi bayramı kutlayarak şunları söyledi: “Bizler meydanlarda işimizin başındayız. 13 ekip olarak temizlemeye devam ediyoruz. Günde 250-300 ton çöp topluyoruz. Bizim için 1 Mayıs ya da diğer günlerden hiç önemi yok. Çorlu'nun temizliğine hijyenine önem veriyoruz." 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde işlerinin başında olduklarını söyleyen temizlik işçisi Hikmet Genç, "Bugün çalışıyoruz, meydandayız işimizin başındayız" dedi.

 

“YAŞASIN 1 MAYIS"

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi temizlik işlerinde çalışan Aykut Zurnacı, Çorlu Atatürk Meydanı'nda temizlik çalışması yaparken 1 Mayıs’ı Trakya karşılaması ile çiftetelli oynayarak kutladı. Zurnacı'ya zaman zaman diğer temizlik işçileri de eşlik etti. Zurnacı, "Bugün 1 Mayıs işçi bayramı. Tekirdağ için çalışıyoruz. Yaşasın 1 Mayıs" şeklinde konuştu. Zurnacı ve arkadaşları daha sonra hem caddeleri süpürdü hem de Trakya karşılaması ile çiftetelli oynamayı da ihmal etmedi. Çorlu Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan binlerce güvercini ise sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle zabıta ekipleri besledi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10