Öztrak: Türkiye'de maske skandalı yaşanıyor'

CHP Parti sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. "Saray maske meselesini hâlâ çözemedi, 1,5 ay geçti" diyen Öztrak

4.05.2020 19:20:00 0
Öztrak: Türkiye

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

 

AÇIKLAMALARDA BULUNDU

 

Öztrak, "Tüm açıkların arkasında tek bir açık var. O da herkesi kucaklayacak tarafsız Cumhurbaşkanı açığı. Bugün ülkemiz yönetilemiyorsa, dertlere derman olunamıyorsa, salgınla boğuşurken bile senden benden diye ayrımcılık yapılıyorsa nedenlerini bu açıkta aramalıyız. Bu sıkıntının arkasından milletin derdine derman olmadığını her gün gördüğümüz tek adam parti devleti rejimi vardır" ifadelerini kullandı.

 

"MASKE ÜRETİCİLERİ PERİŞAN"

 

Test sayısının artırılması gerektiğini kaydeden Öztrak " Koruyucu ekipmanların erişimi kolaylaşmalıdır. Saray maske meselesini hala çözemedi, 1,5 ay geçti. Vatandaşlara hem takmaya mecbursun diyeceksin, hem mecbur tuttuğun 5 maskeyi onlara gönderemeyeceksin. Tek kullanımlık maskeler defalarca kullanılır hale geldi. Gönderilen maskeler delikli tülbentten farksız. Maske skandalında sadece vatandaş değil maske üreticileri de perişan. Üreticilerimiz 2 milyar dolarlık koca bir pazarı Çin'e kaptırıyoruz diye dizlerini dövüyorlar. Millete verilmeyen kaliteli maskeler İtalya'ya, ABD'ye, İngiltere'ye Cumhurbaşkanlığı forsu ve şahsının adı üzerine yapıştırılıp hediye ediliyor" dedi.

 

"YAPAMIYACAKSANIZ ÇEKİN GİDİN"

 

Öztrak" Ülkede insanlarımız koronavirüs beni öldürmedi beni çaresizlik öldürdü diye Saray'a canıyla ihtarname çekiyor. Ne borcu, ne dağıttıkları 1000 lirayı alabilen yurttaşlarımızın feryadı arşa yükseliyor. Dolar kuru 7 TL'yi aştı. Dolar 7 TL'yi geçmesin diyen elindeki son dolarları harcayan Merkez Bankası herhalde haftasonuna girerken doların başına nöbetçi koymayı unuttu.Yandaş kanallarında darbe senaryoları ballandıra ballandıra seslendiriliyor. Ama artık millet kanmıyor. Başkalarını suçlayarak sorumluluktan kaçmaya çalıştığınızı herkes biliyor. Suçlu arıyorsanız dönüp Saray'daki altın varaklı aynalara bakacaksınız.Kayınpeder ve damat ekonominin tüm iplerini ellerinde tutuyorlar. Yetkileri çok, kibirleri çok ama liyakat yok. Düne kadar Türkiye 2020'de yüzde 5 büyüyecek diyordu. Dün kayınpederinin partisindeki başkanvekili Numan Kurtuluş Bey, 2020'de Türkiye ekonomisinin yüzde 4,5 daralacağını ifade etti. Bu durumda damadın yapması gereken kayınbabasını taklit edip ezanı susturamayacaklar demek değildi ama yaptı. Yapması gereken, kayınpederine bir mektup yazıp babacığım ya ben ya partideki başkanvekilin demekti. Bugün inşallah pozitif büyüme ile kapatacağız bu yılı diyor. Yüzde 5 büyümeyi yapamayacaksınız çekin gidin" açıklamasında bulundu.

 

HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

 

Öztrak " Ülkeyi yöneten saray hükümeti millete hesap vermekten kaçıyor. Bizim millet adına sorduğumuz soruları değil ABD'de bir konferansta sorulan soruları cevaplamayı tercih ediyorlar. Acaba bundan sonra sorularımızı Saray'a İngilizce mi sorsak? Verdikleri cevaptan S-400leri aktive edemedikleri anlaşılıyor. Gerekçe olarak koronavirüs gösterilmiş. Anlaşılan koronavirüs sadece insanlara değil S-400 bilgisayarlarına da bulaşıyor. Böyle bir salgın döneminde ihtiyaçlarımız artarken 2,5 milyar doları çalışamayacak bir silah sistemine yatırdığımızı görmek içimizi dağlıyor. Bunun hesabını nasıl vereceksiniz? Son 4 ayda ülkeden kaçan para 2019'un tamamında kaçan paranın 3 katı. Sadece yabancılar değil yerli ekonomik aktörlerin de güveni nisan ayında 2007'den bu yana ilk defa böylesine çakıldı. Satın alma yöneticileri endeksi de Nisan ayında 2006'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Tüm bu açıkların arkasında tek bir açık var. O da herkesi kucaklayacak tarafsız Cumhurbaşkanı açığı. Bugün ülkemiz yönetilemiyorsa, dertlere derman olunamıyorsa, salgınla boğuşurken bile senden benden diye ayrımcılık yapılıyorsa nedenlerini bu açıkta aramalıyız. Bu sıkıntının arkasından milletin derdine derman olmadığını her gün gördüğümüz tek adam parti devleti rejimi vardır. Belediyelerimiz ellerindeki sınırlı kaynaklarla vatandaşımıza en iyisini vermek için didiniyorlar. Bu devlet çok büyük bir devlettir. Bu devlet, milletinin zor gününde yanında olamıyorsa kusur devlette değil, devleti yönetenlerdedir" diye konuştu.

 

Haber/Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10