Büyükşehir, 1 ayda 600 bin maskeyi vatandaşlara ulaştırdı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin kendi imkanları ile ürettiği maskeleri vatandaşlara ulaştırmaya devam ettiğini kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, aradan geçen yakla

Tekirdağ 7.05.2020 14:36:00 0
Büyükşehir, 1 ayda 600 bin maskeyi vatandaşlara ulaştırdı

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı sağlıklı ve doğru maske üretimini başlatan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, günlük 20 bin adet ürettiği; bakterilere, virüslere ve mikroskobik partiküllere karşı koruma sağlayan, ayrıca rahatsız edici kokusu olmayan, tüylenmeyen, istenilmeyen cam elyaf, lateks içermeyen poliprolen/non-voven materyaller kullanılarak yapılan maskelerin dağıtımına aralıksız olarak devam ediyor.

 

GÜNLÜK ÜRETİM KAPASİTESİ 20 BİNE ÇIKARILDI

 

Üretilen maskelerin dağıtımın tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kendi imkanlarımızla ürettiğimiz maskelerimizin vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtımına devam ediyoruz. Bu süreçte şimdiye kadar 600 bin adet maske dağıttık. Günlük üretim kapasitesini 20 bine çıkardığımız maskelerimizi üretmeye ve halkımıza ulaştırmaya bundan sonra da devam edeceğiz. Amacımız halkımızın sağlığının korunmasına yardımcı olmak. Biz her zaman halkımızın yanındayız. Yeterki vatadaşlarımız mümkün olduğunca evlerinde kalsınlar ve kendilerini izole etsinler, biz onlar için çalışmaya devam ediyoruz. Hep birlikte bu salgının da üstesinden geleceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10