Üvey babasının işkencesine maruz kaldı! Sözleri yürek burktu

Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesi'nde üvey babası Ramazan A.'nın işkence ettiği S.Y.A. (8), koruma altına alındığı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde kalmak istediğini sÃ?

Çerkezköy 7.05.2020 15:58:00 0
Üvey babasının işkencesine maruz kaldı! Sözleri yürek burktu

Fevzipaşa Mahallesi Naim Süleymanoğlu Sokak’taki binada yaşayanlar tarafından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na ait 183 Sosyal Destek Hattı'na, aile içi şiddet ihbarında bulunuldu. Durumun İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirilmesi üzerine belirtilen adrese giden polis ekipleri, evdeki S.Y.A.'nın yüzünde ve vücudunda belirgin darp izleri ile morluklar görünce anne Durkadın Sibel A. ile üvey baba Ramazan A.’yı gözaltına aldı. İşkence gören S.Y.A., polis ekiplerince Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne götürülerek, muayeneden geçirildi ve ardından ise darp raporu alındı. Anne Durkadın Sibel A. ile Ramazan A., polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadeleri sonrası nöbetçi hakimliğe çıkarılan Durkadın Sibel A., adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Ramazan A. ise tutuklandı. 

'ARKADAŞ EDİNMEK İSTİYORUM'

İşkence gören çocuk ise Tekirdağ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce korumaya alındı. Yaramazlık yaptığı gerekçesiyle üvey babasının sürekli şiddet uyguladığı S.Y.A.'ya uzmanlar tarafından psikolojik destek veriliyor. Çok korktuğu için konuşmakta güçlük çektiği belirtilen S.Y.A.'nın, uzmanlara evine dönmek istemediğini söyleyerek, "Burada kalmak istiyorum, eve dönmek istemiyorum. Burada arkadaş edinmek istiyorum" dediği öğrenildi.

ANNE TAKİBE ALINDI

Olayın ardından Fevzipaşa Mahallesi Naim Süleymanoğlu Sokak’taki oturduğu binada 'istenmeyen kişi' ilan edilen ve komşularının tepki gösterdiği anne Durkadın Sibel A., tutuklanan Ramazan A.’dan olan 1,5 yaşındaki oğlu ile evine kapandı. Apartman sakinleri ise Durkakın Sibel A.'nın apartmanda dairesi olduğunu kaydederek " Apartmandakiler ile birlikte toplantı yapıp en kısa zamanda yönetim ile görüşüp attırmak için girişimlerde bulunacağız. Bu kadar olan bitenin ardından halen kocasını savunabilen birini apartmanımızda istemiyoruz" diyerek tepki gösterdiler. Davaya müdahil olacak Tekirdağ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, anne ile beraberindeki çocuğu da takibe alırken, minik çocukla ilgili olumsuz bir durumun yaşanması halinde, bu çocuğun da devletin koruması altına alınması için girişim başlatılacak.

 

PSİKOLOJİK SORUNLARI VARMIŞ

 

Bu arada annenin ölen eşinden işkence gören S.Y.A.'ya ödenen aylık 1200 lira paranın da çocuğun yararına fayda sağlayacak şekilde aktarılması için girişimde bulunacak. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Durkadın Sibel A., ifadesinde psikolojik sorunları olduğunu belirterek, "Son dönemli ruhsal durumum iyi değil. Psikolojik sorunlar yaşıyorum. Son dövdüğünden haberim olmadı" dedi.

 

ÇOCUĞUN ÜZERİNDE SİGARA DA SÖNDÜRMÜŞ

 

Üvey oğluna işkence yaptığı gerekçesiyle tutuklanan üvey baba Ramazan A.’nın poliste yankesicilikten kaydı olduğu ortaya çıktı. Çocuğun vücudunda sigara da söndürdüğü belirlenen Aydın'ın ifadesinde, yaramazlık yaptığı için çocuğu dövdüğünü söylediği öğrenildi. Çocuğu yaramazlık yaptığı için dışarıya çıkarmadığını belirten Ramazan A., "Sürekli yaramazlık yapıyordu o yüzden dövdüm. Hakkımdaki suçlamaları kabul ediyorum" dediği öğrenildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10