Şener: Mayıs yağmurları ilaç gibi geldi

Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Erkan Şener, ayçiçek ekiminin Nisan ayı sonu itibariyle yüzde 99'unun tamamlandığını, tamamlanmayan yüzde 1'lik kısmının da önÃ

Çerkezköy 7.05.2020 15:11:00 0
Şener: Mayıs yağmurları ilaç gibi geldi

Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Erkan Şener, Mayıs yağmurlarının çiftçileri mutlu ettiğini kaydetti.

 

"BİZLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ"

 

Mayıs yağmurlarının ekili alanlara ilaç gibi gelerek  inanılmaz bir fayda sağladığını  belirten Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Erkan Şener " Çiftçiler olarak her yıl ekimimizi tamamladığımızda ardından dört gözle yağmur yağmasını bekliyoruz. Bu yıl Nisan ayında beklenen yağışlar olmadı. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda çiftçinin imdadına Mayıs yağmurları hızır gibi yetişti. Bölgemizde bir haftadır belli aralıklarla yağan yağmur çiftçilerimizi sevindirdi. Çok şükür Mayıs ayı yağışlı başladı ve bizlerin de yüzünü güldürdü" dedi.

 

"YAĞMURLAR HER ZAMAN ÇİFTÇİMİZİN KURTARICISIDIR"

 

Şener " Bölgemizde ekimini günler öncesi ayçiçeği ekimini tamamlayan çiftçilerimizin yağmur beklentisine cevap veren Mayıs yağmurları belirttiğim gibi ilaç gibi geldi. Yağmurlar her zaman çiftçimizin kurtarıcısıdır.  Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerindeki  tüm ayçiçeği üreticileri  Mayıs yağmurları ile yağmur beklentisini gidermiş oldu. Ancak bu yağışlar  bu gün için yeterli. Önümüzdeki günlerde hava sıcaklıkları arttığında toprak kuruyacak ve ürünü besleyemez duruma geleceğiz. Bir ay içinde bir bu kadar daha yağış beklentimiz var. Yağmur demek çiftçi için bereket ve yüksek üretim demektir" dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10