Tekirdağ için seyahat kısıtlaması kaldırıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine şehir giriş - çıkış tedbirleri konulu genelge gönderildi. Bakanlığın valiliklere gönderdiği genelgede, büyükşehir statüsünde yer alan

Tekirdağ 12.05.2020 12:31:00 0
Tekirdağ için seyahat kısıtlaması kaldırıldı

Daha önce gönderilen genelge ile sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlamak adına büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak’ta kara, hava ve deniz yoluyla yapılacak tüm giriş/çıkışlar 15 gün süreyle sınırlandırılmıştı. Şehir giriş-çıkış kısıtlamasına dair devam eden tedbir uygulaması, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde değerlendirildi. Buna göre Bilim Kurulu’nun önerileri ve koronavirüsle mücadelede alınan önlemler neticesinde vaka artış hızı ile salgının etkilerindeki azalma, iyileşen vaka sayısında görülen artış, yoğun bakım ve entübe hasta sayısındaki azalma gibi olumlu gelişmeler göz önüne alınarak yeni kararlar alındığı belirtildi.

 

TEKİRDAĞ VE 8 İLDE GİRİŞ ÇIKIŞ KISITLAMASI KALDIRILDI

 

Genelgede seyahat kısıtlamasının kaldırıldığı 9 il şu şeklide belirtildi: “Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon illerinde şehir seyahat kısıtlamaları 11.05.2020 Pazartesi günü saat 24.00’dan itibaren kaldırıldı.” Alınan bu kararlar çerçevesinde genelgede valilikler tarafından, Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon’da 3 Mayıs tarihinden itibaren devam eden şehir giriş/çıkış sınırlaması tedbirlerinin kaldırılmasına ilişkin gerekli kararların ivedilikle alınacağı belirtildi.

 

15 İLDE GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI DEVAM EDİYOR

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilgili bakanlıklar ve Bilim Kurulu’nun önerileri ile seyahat kısıtlaması devam eden şehirler ise şöyle: “Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak.”

 

KURALLARA UYMAYANLARA ADLİ İŞLEM BAŞLATILACAK

 

Şehir giriş/çıkış sınırlamasının devam ettiği 15 il de genelge ile belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyeceğinin altı çizildi. Genelgede, alınan kararlara uymayan vatandaşlara ise Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacağı vurgulanarak “Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.” denildi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10