Başkan Sarıkurt çocukların mutluluğuna eşlik etti

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, önceki gün 11.00 ve 15.00 saatleri arasında dışarıya çıkmaları için izin verilen 0-14 yaş altındaki çocukların mutluluğunu paylaşarak Cumhuriyet Meydanı

Çorlu 14.05.2020 11:54:00 0
Başkan Sarıkurt çocukların mutluluğuna eşlik etti

Türkiye’de koronavirüs salgınının görülmeye başladığı ilk günden itibaren pek çok önlem alındı. Önlemlere ek olarak ise 4 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 yaş altındaki çocuk ve gençlere sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Normalleşme süreci dâhilinde 0-14 yaş grubunda olan çocukların 13 Mayıs Çarşamba günü 11.00 - 15.00 saatlerinde dışarı çıkabilmelerine izin verildi. Çocukların parklarda sosyal mesafeye uyarak gönüllerince eğlenebilmesi için Çorlu Belediyesi yaptığı açıklamada, ekipler tarafından parklar, oyun grupları ve bankların dezenfekte edildiğini belirtti. Yetkililer, hem çocukların hem de ailelerinin sağlık ve güven içerisinde olabilmesi için belediye ekiplerinin, özel solüsyonlarla dezenfeksiyon çalışmaları gerçekleştirdiğini ifade etti.

 

ÇOCUKLARA BALON DAĞITTI

 

Çorlu’da uzun bir süre sonra sokaklar ve parkların çocukların sesleriyle yankılandığını kaydeden Çolu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Cumhuriyet Meydanı'nı kahkahalarıyla çınlatan çocukların yanlarına giderek Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kum ve Zabıta Müdürlüğü görevlileriyle birlikte balon ve gofret dağıttı. Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Çocuklarımızın neşesini ve mutluluğunu paylaşıyoruz.”dedi.

 

 

“ÇOCUKLARIMIZIN MUTLULUĞUNU PAYLAŞTIK”

Koronavirüs tedbirleri kapsamında başlatılan sokağa çıkma yasağı sebebiyle çocukların bir süredir evlerde olduğunu ifade eden Başkan Sarıkurt, “Onları dışarıda görmek hepimizi çok mutlu etti. Bir nebze de olsa çocuklarımızın mutluluğunu paylaşalım dedik ve onlara balonlar dağıttık. Gözlerindeki sevince ve heyecana ortak olduk. Bir gün öncesinden kentimizdeki tüm parkları ve oyun gruplarının dezenfeksiyonunu gerçekleştirdik. Çocuklarımız gönül rahatlığıyla oynayabilsin, eğlenebilsin diye ekiplerimiz büyük bir titizlikle çalışmalarını gerçekleştirdi. Tehlikenin tamamen ortadan kalktığı, mutlu günlerde vatandaşlarımızla Çorlu sokaklarında bir araya gelebilmeyi umuyoruz.” dedi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10