Asyaport Limanı günlük 20 bin maske üretiyor

Artan maske ihtiyacını karşılamak için Asyaport Limanı, kendi bünyesinde maske üretim tesisi kurarak günlük 20 bin maske üretimine başladı. Üretimlerini hijyenik şartlarda sürdüren Asyaport, maskeleri Tek

Tekirdağ 15.05.2020 16:31:00 0
Asyaport Limanı günlük 20 bin maske üretiyor

Süleymanpaşa’da yer alan Türkiye’nin en büyük transit konteyner limanı olan Asyaport Limanı da koronavirüs salgınından korunmak için kullanılması zorunlu olan maskeleri kendi bünyesinde üretmeye başladı. Asyaport Limanı yetkililerinin yapılan açıklamaya göre, toplumsal sorumluluk projesi kapsamında artan maske ihtiyacını karşılamak için kurulan maske atölyesinde günlük 20 bin maske üretiliyor. Bu kapsamda Asyaport Limanı, hem kendi ihtiyacını hem de Tekirdağ’daki insanların maske ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlıyor. Ayrıca hijyenik şartlarda üretilen maskeler, İstanbul, İzmir ve Türkiye’nin dört bir yanındaki firma personellerine ulaştırıyor.

 

“ÜRETİM KAPASİTEMİZİN FAZLASINI HALKIMIZA DAĞITIYORUZ”

 

Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer maske üretimi hakkında yaptığı açıklamada "Türkiye’de grup şirketlerimizde 6 bin çalışanımız var. Günde bir maske kullanılacak olsa günlük maske ihtiyacımız 6 bin adet. Hangi kalitedeki kumaştan hangi şartlar altında ürettiğimizi bildiğimiz maskeler çalışanlarımıza daha güven veriyor. Üretim kapasitemizin fazlasını da çocuklara, halkımıza hediye olarak dağıtıyoruz ve dağıtmaya devam edeceğiz bu da yaşadığımız çevreye bir katkımız olsun  istedik" dedi.

 

ASYAPORT SALGIN SÜRECİNE KATKI SAĞLADI

 

Açıklamada, salgın sürecinde Asyaport Limanı ve ilgili şirketlerinin, ilk olarak 2 bin saha çalışanına biner TL’lik ek ödeme yaptığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” sloganıyla başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’na da 1 milyon lira destek verdiği kaydedildi. Ayrıca Asyaport Grubu’nun, Covid-19 sürecinde esnafın yaklaşık 2 milyon lira tutarındaki alacaklarını vadesinden önce ödediği bunun yanında dar gelirli vatandaşlar için 2 bin koli, Süleymanpaşa’da bin koli erzak yardımının belediyeler aracılığıyla vatandaşa ulaştırıldığı belirtildi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10