Yıldırım, engelsiz bir yaşam diledi

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Valilik sitesinden yayınladığı mesajla tüm engelli vatandaşların 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını kutladı. Yıldırım, "Koronavirüs pandemisi tüm vatandaşlar?

Tekirdağ 15.05.2020 17:19:00 0
Yıldırım, engelsiz bir yaşam diledi

Vali Aziz Yıldırım mesajında "Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arası, birlikte yaşadığımız engellilerin sorunlarının gündeme getirilmesi, dünyaya onların penceresinden bakılarak farkındalık yaratılması amacıyla Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır. Toplumda her ferdin olduğu gibi engelli fertlerin de doğuştan gelen temel hak ve hürriyetlerden en iyi şekilde yararlanmalarının temini, hayat standartlarının en üst seviyeye yükseltilmesi ve sosyal hayata daha fazla dâhil edilmeleri; insana ve topluma karşı olan sorumluluğumuzun bir gereğidir" dedi.

 

"GÜZEL GÜNLER YAKINDIR, SABREDELİM"

 

Yıldırım, "Devletimiz ve hükümetimiz, engellilerimizin yaşam kalitesini yükseltmek, hayatlarını başkalarına muhtaç olmadan sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla, mevzuat düzenlemeleri, eğitim imkânları ve istihdam olanakları sağlayarak, kendilerini toplumun bir parçası olarak benimsemelerine yardımcı olmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda, engelli vatandaşlarımızın spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına varan pek çok alanda takdire şayan başarılara imza attıklarını görmekteyiz. Koronavirüs pandemisi tüm vatandaşlarımızı etkilediği gibi engelli vatandaşlarımızı da etkilemiştir. Değerli vatandaşlarımız; sıkıldınız, zorlandınız ancak pandemi sürecinde olumlu gelişmelerin devam etmesi için kontrollü sosyal hayata, izole olmaya, daha az temasa, hareketi sınırlandırmaya riayet etmeye devam edelim. Güzel günler yakındır, sabredelim. Bu vesileyle, engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümünde ve duyarlılığın artırılmasında katkısı olan genel idareye, mahalli idarelere resmi kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederken, Engelliler Haftası'nın, toplumuzda engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin artmasına katkı sağlayacağını ümit ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum" dedi.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10