65 yaş üstü vatandaşlar ikinci kez dışarı çıktı

İki aydan fazla süredir evlerinden çıkamayan ve geçen hafta 4 saatliğine dışarı çıkmalarına izin verilen 65 yaş ve üstü vatandaşlar, bu defa saatler öğlen 12'yi gösterdiğinde dışarÄ

Çerkezköy 17.05.2020 17:09:00 0
65 yaş üstü vatandaşlar ikinci kez dışarı çıktı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerde kendilerine izole eden 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, yaklaşık 2 aylık aranın ardından ilk kez 10 Mayıs Pazar günü saat 11.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkmıştı. Evlerde sıkılan ve hareketsiz yaşamın da olumsuz etkilediği 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, dün ikinci kez sokağa çıktı. Bu kez havaların sıcak olması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla saatleri değiştirilen sokağa çıkma izni dün 12.00-18.00 saatleri arasında uygulandı.

 

 

HİKMET ESEN: SOSYAL MESAFEYE DİKKAT EDİYORUZ

 

Havaların ısınmasıyla birlikte evde kalmanın kendileri için daha da zor olduğunu ifade eden 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, park ve yeşil alanlara giderek güzel havanın tadını çıkardı. Bazı vatandaşlar ise çarşıda alışveriş yaparak ihtiyaçlarını karşıladı. Bazıları da mahalledeki komşuları ile maske takarak, sosyal mesafeye uyarak görüştü. Yunus Emre Parkı’nda sosyal mesafe kurallarına riayet ederek sokağa çıkma iznini arkadaşları ile sohbet ederek değerlendiren Hikmet Esen, iki ayın ardından geçen haftadan sonra ikinci kez dışarı çıktıkları için iyi hissettiklerini söyledi. Bu süreçte evde sıkıldığını dile getiren Esen, dışarı çıkarken maske takarak çıktığını, insanlarla görüşürken ise koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye dikkat ettiklerini belirtti.

 

 

HASAN GÜLTEKİN: MEMLEKETİME EVİME GİTMEK İSTİYORUM 

 

71 yaşında olan Hasan Gültekin ise Çerkezköy’e misafir olarak geldiklerini ve koronavirüs salgını nedeniyle memleketlerine dönemediklerini dile getirerek “Memleketimizi özledik. Biran evvel evimize kavuşmak istiyoruz. Hanımımla misafir olarak çocuklarıma geldim. Hanımım da yaşlı 67 yaşında. Hep bekliyoruz yasaklar kalkacak diye ama bir şey olmuyor. 65 yaşı kilitlediler kilitli kaldık burada. Biz Mart ayından bu yana evlerden çıkmıyoruz. Bu ikinci kez dışarı çıkışımız. Bütün talimatlara hep uyuyoruz. Hep izolasyon hep izolasyon ama bir yere kadar. Sabrımız kalmadı.” dedi.

 

“MEYVE AĞAÇLARIM, ASMALARIM HEP ORMAN OLDU”

 

Memleketinin Edirne İpsala olduğunu ifade eden Gültekin, “Oradaki evimizde bağımız bahçemiz, meyve ağaçlarım, asmalarım hep orman oldu.” dedi. Bahçesindeki ağaçları için endişelenen Gültekin sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiç birine bakım yapılmadı öyle orman gibi kaldı bahçede. Başvuru için kaymakamlığa insan yoğunluğundan zaten giremiyorsunuz. Nasıl izin alacağız ki. Çok zor. Bunun için devletten herhangi bir esneklik yapmalarını bekliyoruz. Evimize gideceğiz, bahçemize bakacağız. Ben yine evimde olacağım yine kendimi izole edeceğim. Yeter ki evimde olayım isterse 6 ay kapatsınlar. Ama yeter ki evime gideyim. Burada yabancı yerdeyiz. Ben kızıma geldim. Burada apartman dairesinde balkondan bakıp duruyorum başka bir şey gördüğüm yok. Allah devletimize zeval vermesin ama yaşlıları da biraz salsınlar evine barkına gitsin insanlar.”

 

 

MUAMMER KARABAĞ: HEPİMİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ

 

Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda gölge bir ağacın altında dinlenen 68 yaşındaki Muammer Karabağ, sokağa çıkma izninde eşi ile birlikte parka gelerek biraz nefes almak istediklerini bu salgın sürecinde evde çok bunaldıklarını söyledi. Edirne İpsalalı olduklarını ve kışları burada çocuklarının yanında kaldıklarını yaz mevsimi geldiğinde de İpsala’daki evlerine gittiklerini dile getiren Karabağ, koronavirüs nedeniyle bu sene memleketteki evlerine gidemediklerini ifade etti. 65 yaş ve üstü vatandaşlara verilen bu izinden çok memnun olduğunu belirten Karabağ, “Evde canımız sıkılıyor biraz ama sağlık her şeyden önemli” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Ben ve eşim 2 aydır evdeyiz. Bir geçen hafta çıktık. Birde bugün dışarı çıktık. Çıkarken de kurallara uyuyoruz. Vatandaşlardan rehavete kapılmamalarını isterim. Hepimiz maskemizi takar sosyal mesafeye uyarsak sağlığımız için iyi olur. Hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız.”

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10