Biçim ve balya bağlama ücretleri belirlendi

Tekirdağ Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Mayıs ayı toplantısından önemli kararlar çıktı. 2020 yılı biçim ve balya bağlama ücretleri görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı. Topl

Tekirdağ 18.05.2020 13:58:00 0
Biçim ve balya bağlama ücretleri belirlendi

Süleymanpaşa Ziraat Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı ve İl Koordinasyon Kurulu Başkanı İmdat Saygı başkanlık etti. Toplantıya İmdat Saygı’nın yanı sıra; Muratlı Ziraat Odası Başkanı Ender Borucu, Hayrabolu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başol, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Malkara Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz, Saray Ziraat Odası Başkanı İbrahim Çınar, Şarköy Ziraat Odası Başkanı Ömer Düzgen, Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkan Vekili Şerif Baykut, Süleymanpaşa Ziraat Odası Meclis Başkanı Günal Deveci, Süleymanpaşa Ziraat Odası Genel Sekreteri Pınar Ceylan katıldı.

 

 

FİYATLAR BELİRLENDİ

 

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, biçim fiyatlarının her yıl günün koşullarına  göre hasat sonu ürün biçme ve balya bağlama ücretinin belirlendiğini belirterek:  “Yapılan toplantı sonrasında açıklama yapan Tekirdağ Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanımız İmdat Saygı, tüm çiftçilerimize bol bereketli bir yıl diledi. Yaptığımız toplantıda bu yıl hububat hasatlarına biçim fiyatlarını ve balya bağlama fiyatlarını belirledik. Buğday biçim ücreti 30 TL, Ayçiçeği biçim ücreti 28 TL, Kanola biçim ücreti 30 TL, Mısır biçim ücreti 40 TL, Çeltik biçim ücreti 80 TL olarak belirlendi. Balya bağlama ücreti ise (25 kg. balya için) 2,70 TL olarak belirlendi” diye konuştu.

 

ÇİFTÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN

 

Hasan Toprak, “Çiftçilerimize hayırlı olsun. 2020 yılının tüm çiftçilerimize bol ve bereketli bir yıl olmasını diliyorum. İnşallah bu yıl beklentilerimiz doğrultusunda da bir ücret belirlenir diye umut ediyoruz” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10