Orhan: 19 Mayıs ruhuna sahip çıkalım

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda, koronavirüs salgını ve yasaklar nedeniyle, planladıkları etkinlikleri gerçekleştiremeyeceklerini belirten ADD Çerkezköy Şube Başkanı DÃ

Çerkezköy 18.05.2020 16:51:00 0
Orhan: 19 Mayıs ruhuna sahip çıkalım

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, 101. yıl dönümü kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın coşkusunu ve ruhunu yaşatmak için vatandaşlara çağrıda bulundu.

 

KURTULUŞ STRATEJİSİNİN ANA KAYNAĞI MİLLİ İRADE

 

Çerkezköy Şube Başkanı Orhan, çağrı metninde 19 Mayıs 1919’un Türk tarihinin dönüm noktası olduğunu vurguladı. “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün o günkü Samsun’a çıkış gerekçeleri, bugün de ulus olarak yaşadığımız sorunlardan kurtuluş stratejimiz olmalıdır” diyen Şube Başkanı Orhan, Mustafa Kemal Atatürk’ü Samsun’a çıkaran en büyük etkenin ‘Türk milletini emperyalist planlardan, vurulacak son darbeden ve ölümcül tehlikeden korumak ve kurtarmak’ olduğuna dikkat çekti. Orhan şöyle devam etti: “Samsun’a çıkış Türk milletinin çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası halinde bir ve bütün olarak yaşamını sürdürmesini de hedeflemekteydi. Hedefin gerçekleşmesindeki itici güç milli iradeydi. Milli irade de Atatürk’ün kurtuluş stratejisinin ana kaynağıdır. ‘Milletin istiklalini yine milletin kararlılığı ve inancı kurtaracaktır’, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözleri Türk bağımsızlık savaşının lokomotifi olmuştur.”

 

“TBMM MİLLİ İRADE ANLAYIŞININ TAM BİR ZAFERİDİR”

 

Orhan, Samsun’a çıkışla başlatılan milli kongreler sürecinin, ulusal uyanışın ve direnişin çatısına, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışına zemin hazırladığını ifade etti. “TBMM’nin açılması, milli irade anlayışının tam bir zaferidir.” diyen Orhan “Bu zafer 19 Mayıs 1919’da başlamış, 23 Nisan 1920’de adresini bulmuş, 29 Ekim 1923’te ise kimliğine kavuşmuştur. Dolayısıyla 19 Mayıs 1919 tarihi, emperyalist oyunların nasıl bozulduğunu ve bozulacağını bizlere ispatlamaktadır” şeklinde konuştu. “19 Mayıs 1919 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce sisteminin, yani Atatürkçü düşüncenin mayasıdır.” ifadeleri ile 19 Mayıs 1919’un Türk milletinin savunma refleksinin formülü olduğunu anlatan Orhan, “Bu nedenle 19 Mayıs ruhuna ve Atatürkçü Düşünce Sistemine sahip çıkmak, Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti’nin ulus devlet niteliğine ve devrimlere sahip çıkmak demektir” dedi.

 

“BALKONLARDAN İSTİKLAL MARŞIMIZI OKUYALIM”     

 

Covid-19 salgını ve yasaklar nedeniyle, planladıkları etkinlikler serisini gerçekleştiremeyeceklerini ifade eden ADD Çerkezköy Şube Başkanı Orhan, “Milletimizi 19 Mayıs Salı günü saat tam 19.19’da evlerinin pencere ya da balkonlarından şanlı bayrağımızla, önce İstiklal Marşımızı, sonrasında da Gençlik Marşımızı söyleyerek milli varlık nedenimiz 19 Mayıs ruhuna sahip çıkmaya davet ediyoruz.” sözleri ile vatandaşlara çağrıda bulundu.

 

Haber / Duygu KÖSEOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10