Yüceer ve Aygun'dan Muratlı ve Hayrabolu'ya ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ile İlhami Özcan Aygun, CHP İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, Meclis Üyesi Sebahattin Çalışkan, İl Başkan Yardımcısı Cenk Boduç il

Tekirdağ 21.05.2020 15:38:00 0
Yüceer ve Aygun

 

CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ile İlhami Özcan Aygun, CHP İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, Meclis Üyesi Sebahattin Çalışkan, İl Başkan Yardımcısı Cenk Boduç’un ziyaretlerinin ilk durağı Muratlı oldu. Burada CHP Muratlı İlçe Başkanlığı binasında CHP İlçe Başkanı Sedat Gürler ve yönetimi ile bir araya gelen vekiller gündeme dair sohbet ederek görüş alışverişinde bulundu. Konu ile açıklama yapan Candan Yüceer, “CHP İl Başkanımız Şener Zeynel Saygın, Milletvekilimiz İlhami Özcan Aygun ve İl Başkan Yardımcımız Cenk Boduç ile Muratlı İlçe Başkanlığımızda İlçe Başkanımız Sedat Gürler, Kadın Kolları Başkanımız Sabire Karakuş ve yönetimleri ile birlikte pandemi sürecinde ve gündemi değerlendirdik.” dedi.

 

 

BELEDİYE BAŞKANI TEPE’Yİ ZİYARET ETTİLER

 

Yüceer ve Aygun daha sonra CHP İl Başkanı Şener Zeynel Saygın,  CHP Muratlı İlçe Başkanı Sedat Gürler ile birlikte Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe’yi makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Muratlı Belediye Başkan Yardımcısı Ufuk Gençtürk de hazır bulundu.  Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe maske takma kurallarına dikkat edilen görüşme hakkında Yüceer, “Belediyemizin bu zorlu süreçte yapmış olduğu çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Belediyelerimiz vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm tedbirleri alıyorlar.” diye konuştu.

 

 

VEKİLLERİN MURATLI OSB ZİYARETİ

 

Yüceer ve Aygun beraberindeki heyet ve Belediye Başkanı Nebi Tepe ile Muratlı Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirayak ve Muratlı OSB Müdürü Fatih Özgen ile pandemi sürecinde yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulundu. Yüceer, buradaki görüşme hakkında ise “Sanayicimizin ve işçilerimizin bu süreci en az zararla atlatması için taleplerini dinledik. Çünkü içinde bulunduğumuz ekonomik buhranın yükünü en fazla, işçi, çiftçi, memur, esnaf, emekli, öğrenci, işsiz, yoksul yani özetle geniş halk kitleleri çekerken, reel sektörde faaliyet gösteren tüm namuslu iş insanları da ekonomik buhrandan payını büyük ölçüde alıyor. Buhrandan çıkış için Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı 16 maddelik öneri eşliğinde Hükümet, derhal yeni bir bütçe ve yeni bir planla birlikte, Türkiye’nin içerde ve dışarıda saygınlığını artırmak, güvenirliliğini pekiştirmek için ayrıca bir dizi reform süreci de başlatmak zorundadır.”dedi.

 

İKİNCİ DURAKLARI HAYRABOLU OLDU

 

Muratlı’da gerçekleştirilen ziyaretlerden sonra vekillerin ikinci durağı Hayrabolu oldu. Hayrabolu’da da vekiller Yüceer ve Aygun ile CHP İl Başkan Yardımcısı Cenk Boduç, Hayrabolu CHP İlçe örgütünü ve İlçe Başkanı Fatih Ertem'i ziyaret etti. Ziyarette, ilçenin sorunları ve pandemi sürecindeki çalışmaları değerlendirildi.

 

HAYRABOLULU ÇİFTÇİNİN SORUNLARINI DİNLEDİLER

 

Daha sonra Yüceer ve Aygun beraberindeki heyet ile Hayrabolu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başol’u makamında ziyaret etti. Burada da vekiller, yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulundu. Çiftçilerin bu süreci en az zararla atlatması için taleplerini dinlediklerini aktaran Yüceer, “Çiftçilerimiz gece gündüz demeden bu ülkenin toprağını emekleriyle yoğururken diğer yandan toplumumuzun ekonomik olarak en kırılgan kesimini oluşturmaktadırlar. Yaşanan bu buhrandan en çiftçilerimizin en az zararla çıkması ülkemizin refahı açısından büyük önem arz ediyor. Hükümet, sorunlara birlikte çözüm üretmek için bir Anayasal kurum olan “Ekonomik ve Sosyal Konsey’i belli aralıklarla toplayacağını, ilgili tarafların görüşü alınmadan dar bir kadroyla ya da tek başına karar alınmayacağını kamuoyuna taahhüt edilmelidir.” dedi. Ardından Hayrabolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Başoğul ile pandemi sürecinde esnafımızın durumuna ilişkin görüş alışverişinde bulunan vekiller, Hayrabolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muzaffer Gülay’ı da ziyaret ederek salgın sürecinde şoför esnafının sıkıntılarını dinleyip önerilerini paylaştı. 

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10