Şehit aileleri ve gazileri ücretsiz taşıyorlar

Çerkezköy'de Amfi Tiyatro yanında 10 yıldır faaliyet gösteren Çiçek Taksi durağına bağlı çalışan taksici esnafı, vatan savunmasında üstün gayret gösteren askerlere destek amacıyla araları

Çerkezköy 21.05.2020 16:03:00 0
Şehit aileleri ve gazileri ücretsiz taşıyorlar

Çerkezköy'de Anfi Tiyatro yanında faaliyet gösteren Çiçek Taksi durağı, taşıdıkları şehit veya gazi yakınlarına yardımcı olmak amacıyla ücret almama kararı aldı. Şehit ve gazi yakınları, yeni uygulama ile Çerkezköy'de istedikleri her yere ücretsiz gidebilecek.

 

 

BAYRAMDA MEZARLIĞA ÜCRETSİZ GÖTÜRECEĞİZ

 

Yeni uygulamayı hayata geçirdiklerini kaydeden Çerkezköy Çiçek Taksi Durağı sorumlusu Fırat Zoban,"Çiçek Taksi olarak Çerkezköy'de 10 yıldır faaliyet gösteriyoruz. İçişleri Bakanlığı'nca 81 ilin valiliğine gönderilen genelgede, bayramın birinci günü, şehit yakınları ve refakatçileri kabir ziyareti yapabilecek. Bizde almış olduğumuz karar çerçevesinde şehit ve gazi ailelerimizi taksi durağımızda bulunan 6 taksi ile ücretsiz taşıyacağız. Ramazan Bayramı'ndan sonra da bu uygulamamız 7-24 devam edecektir. Şehit ve gazi ailelerimiz 0282 726-36-14 numaralı telefonlardan ve sosyal medya hesaplarımızdan bizlere ulaşabilirler" dedi.

 

"HERKESİN ONLARA SAHİP ÇIKMASI LAZIM"

 

Zoban “Biz de bu uygulamayla onlara bir nebze olsun katkıda bulunmak istedik. Maddi ve manevi her zaman onların yanındayız. Bunu  yapabildiysek ne mutlu bize. Sadece biz taksicilerin değil, herkesin onlara sahip çıkması lazım. Biz evimize rahat bir şekilde ekmek götürüyorsak ve uyuyabiliyorsak onların sayesinde oluyor. Para hiçbir şey değildir. Bu uygulamanın başta Tekirdağ olmak üzere tüm Türkiye'ye örnek olarak yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

 

 

SADECE KARTLARINI GÖSTERSİNLER

 

Zoban, ücretsiz taşımadan yararlanacakların şehit yakını veya gazi yakını olduğuna dair kart göstermeleri gerektiğini ifade ederek, “Tek şartımız kimlik kartını göstermeleri gerekiyor. Bu kartı göstermeleri durumunda istediği yere götüreceğiz. Bu şartı da bazı uyanık geçinen insanların kendisini şehit yakınıymış gibi göstermeye çalışmasından dolayı koyduk” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10