Önce yasağı deldiler, sonra polisi darp ettiler

Çerkezköy Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kaplan Sokak'ta bayramın birinci günü saat 16.30 sıralarında polis ile vatandaşlar arasında arbede çıktı. Sokağa çıkma kısıtlamasına uymayarak bahçe

Çerkezköy 24.05.2020 16:50:00 0
Önce yasağı deldiler, sonra polisi darp ettiler

İddiaya göre Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kaplan Sokak'ta sokağa çıkma yasağını ihlal ederek müzik yayını yapıldığı,  çevreye rahatsızlık verildiği ihbarı üzerine olay yerine giden Çerkezköy polisi, vatandaşları evlerine girmeleri konusunda uyarırken, vatandaşların evlerine girmelerinin ardından olay yerinden ayrıldı. Bir süre sonra aynı grubun yasağı delerek yeniden dışarı çıkması ve alkol alarak çevreyi yine rahatsız etmesi üzerine olay yerine yeniden polis ekipleri geldi. Polis ekiplerinin sokağa çıkma kısıtlamasını hatırlatarak vatandaşları evlerine girmeleri konusunda uyarması  ve yasağa uymayanlara cezai işlem uygulanacağını söylemesi üzerine polis ekipleri ile uyarıları dikkate almayan grup arasında arbede çıktı.

 

POLİS MEMURU YARALANDI

 

Polis ekipleri, yasağa uymayan ve kendilerine mukavemette bulunan vatandaşları gözaltına almak isteyince bazı vatandaşlar polise mangal ve sandalye ile saldırırken, polis ekipleri de biber gazı ve cop kullandı. Arbedede polis memuru A.Ş. başına aldığı darbe ile yaralandı. Bazı vatandaşlar “Siz ekiplerinizi çekin, biz adamları size getireceğiz” diyerek polisle pazarlık etmeye çalışırken, bir kişi de olay yerinden görüntü almaya çalışan gazeteciyi tehdit ederek görüntü almasını engellemeye çalıştı.  Polis ekipleri biber gazı ve cop kullanarak ortalığı sakinleştirmelerinin ardından evde saklanan 3 kişiyi gözaltına alarak Gazi Polis Merkezi'ne götürdü.

 

3 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

 

Başından yaralanan ve 112 ekipleri tarafından ambulansla Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılan polis memuru A.Ş.’nın sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan ve Çerkezköy Adliyesi’ne çıkarılan 3 kişi serbest bırakıldı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10