Bayramda sokak izninin keyfini yaşadılar

Çerkezköy'de Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma izini verilen 65 yaş ve üstü vatandaşlar, kent merkezinde dolaştı. Bayramlıklarını giyen yaşlılar, maskeleri ile sosyal mesafe kurallarına uyarak b

Çerkezköy 26.05.2020 18:31:00 0
Bayramda sokak izninin keyfini yaşadılar

Çerkezköy'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını kapsamında alınan önlemler nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan kişiler, istisna uygulanması kapsamında tekrar sokağa çıktı.

 

HAVA ALDILAR

 

Dünyayı etkisine altına alan koronavirüs tedbirleri kapsamında Çerkezköy'de Ramazan Bayramı boyunca yurt genelinde olduğu gibi 14.00 ile 20.00 saatleri arasında sokağa çıkma izinleri bulunan 65 yaş ve üstü vatandaşlar cadde ve sokaklara akın etti. Maskelerini takan yaşlı vatandaşlar, ilçe merkezinde sosyal mesafe kurallarına uyarak uzaktan bayramlaştılar. Cumhuriyet Mahallesi Kartaltepe piknik alanına giden bazı vatandaşlar yürüyüş yaparak hava aldı. Gezintiye çıkanlar, dışarıda oldukları için mutlu olduklarını söyledi. Bazı yaşlılar ise ağaç gölgelerinde oturup dinlenmeyi tercih etti.Yakınları ve arkadaşlarıyla karşılaşan bazı yaşlılar da birbirlerinin bayramını tebrik etti.

 

 

"ÇİFTE BAYRAM YAŞADIK"

 

Sokağa çıkan Halis Çerkezoğlu, "Haftada birde olsa bizim için ikinci bir bayram oluyor ve biraz nefes almış olacağız. Tabii bu arada da kendimizi koruyoruz. Ne kadar kendimizi korursak o kadar ailemizi de korumuş oluyoruz bir yerde, inşallah sıkıntılı günlerden güzel günlere kavuşuruz. Bizim için bugün ikinci bayram oldu. Bütün Türkiye’nin ve Çerkezköy halkının bayramlarını en içten dileklerimle kutlar, güzel günler görmek amacıyla iyi bayramlar dilerim” dedi. Yürüyüş yapmaya gelen bir kişi "Her hafta çıkıyorum. Ekmek alıp biraz yürüyüş yapıp eve dönüyorum. Bugün bayram birkaç arkadaşımı görüp eve gideceğim. İzin verildikçe arkadaşlarımla parkta buluşuyorum. Bugün de buluşup dertleşeceğiz ondan sonra eve gideceğiz." dedi. Belediye meydanında oturan bir grup yaşlı vatandaş ise " Bugün bizim bayramımız. Uzun süredir görüşemediğimiz arkadaşlarımız ile topladık ve sohbet ediyoruz" dediler.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10