14 yaş ve altı çocuklar yeniden sokağa çıktı

Koronavirüsle mücadele kapsamında sokağa çıkmaları yasaklanan ve bayramı evlerinde geçiren 14 yaş ve altı çocuklar Çarşamba günü 11.00-15.00 saatleri arasında üçüncü kez dışarı ç?

Çerkezköy 27.05.2020 16:30:00 0
14 yaş ve altı çocuklar yeniden sokağa çıktı

Ramazan Bayramı’nda 81 ilde uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından dün 0-14 yaş altı çocukların saat 11.00-15.00 saatleri arasında dışarı çıkmasına izin verildi. Uzun süredir evlerde olan ve bayramı da evlerinde geçiren çocuklar, dışarı çıkmalarına üçüncü kez izin verilmesiyle Çerkezköy'de yine diğer izinlerinde olduğu gibi parklara, okulların bahçelerine ve sokaklara akın etti. Çocukları, diğer dışarı çıkma izinlerinde olduğu gibi güneşli bir hava karşılamadı. Hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle serin bir havanın yaşandığı Çerkezköy’de bazı aileler bebeklerini ve çocuklarını dışarı çıkarmazken bazı ailelerde serin havaya karşı çocuklarını giydirerek dışarı çıkardı.

 

SERİN HAVA DIŞARI ÇIKMALARINA ENGEL OLMADI

 

Bazı çocuklar ise yağmurluklarını ve maskelerini takarak bisikletleriyle sokaklarda dolaşırken, bazıları ise eğitim öğretimin yapılmadığı ve boş kalan okul bahçelerinde arkadaşları ile top oynadı. Öte yandan aileleri ile parklara giden çocuklarda yeniden dışarıya çıkmanın mutluluğunu yaşadılar. Çocuklarını parka getiren bir aile “Dışarı çıkma izinlerinin olmasından çok memnunuz. Bütün gün çocuklarımız evlerde sıkılıyor. Bayramı da evde geçirdiler. Bayramın hemen ardından dışarıya çıkmaları güzel oldu. Ancak bu defa hava biraz serin. Güneşli bir hava yok. Yağmur yağması bekleniyor. Çocuklarımız bu kez izinlerini doya doya geçiremediler” şeklinde konuştu.

 

 

YAĞMUR ÇİSELEYİNCE PAKLAR BOŞ KALDI

 

Koronavirüs tedbirlerine uyarak maske taktığı ve sosyal mesafe kurallarına uyan çocuklar, saat 14.00 sıralarında çiselemeye başlayan yağmurun ardından evlerinin yolunu tuttu. Yağmurun kısa süre çiselemesi ve serin hava nedeniyle sokağa çıkma izinleri buruk geçen çocukların evlerine gitmesiyle parklar ve sokaklar boş kaldı.

 

20 YAŞ ALTI YASAK NE ZAMAN BİTECEK

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs nedeniyle getirilen sınırlandırmaların kademeli şekilde esnetilmesi ile ilgili düzenlemeler hakkında yaptığı açıklamada esnetme planlarını genel olarak Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarına yayacaklarını söylemişti. 20 yaş altı çocuk ve genç grubunun sokağa çıkma yasağının ne zaman biteceğine dair henüz bir açıklama yok. Ancak sokağa çıkma izinleri devam edecek gibi görünüyor. Bu kapsamda 15 - 20 yaş grubu gençler ise 29 Mayıs Cuma günü dışarı çıkacak.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10