Cami avluları Cuma namazı için hazırlanıyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir toplu ibadete kapalı olan camilerde 29 Mayıs'ta ilk Cuma namazı kılınacak. Yaklaşık iki ay sonra kılınacak Cuma namazı için belirlenen alanlar, Çerkezköy Beledi

Çerkezköy 27.05.2020 16:54:00 0
Cami avluları Cuma namazı için hazırlanıyor

Yaklaşık iki ay sonra kılınacak olan Cuma namazı, ilçe genelinde belirlenen genişliği ve şartları uygun olan camilerin avlularında kılınacak. Cuma namazı kılınacak camilerde,  Çerkezköy Belediyesi tarafından yıkama ve çevre temizliği çalışmalarına başlanıldı.

 

"İBADET İÇİN HAZIR HALE GELECEK"

 

Genişliği ve şartları uygun olan ilçe merkezinde 15'e yakın cami avlusunda Cuma namazının kılınacağını kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, "Cuma namazı kılınacak alanların, temizliği ve dezenfekte işlemleri Belediye ekiplerimiz tarafından namaz öncesi tamamlanarak, alanların hepsi ibadet için hazır hale getirilecek” diye konuştu.

 

SOSYAL MESAFE KURALLARINA UYULACAK

 

 Cuma namazı kılacak vatandaşların sosyal mesafe kurallarına uygun olarak namazlarını eda edeceğini, seccadelerini yanlarında getirmeleri gerektiğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Namaz kılınacak cami avlularına dezenfektanlar konulacak. Namaz kılacak vatandaşlarımız mutlaka maskeleri ile namaz kılınacak alana giriş yapabilecekler. Vatandaşlarımız seccadelerini yanlarında getirerek belirlenen alanlarda namazlarını kılabilecekler” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10