İletişim Başkanlığı'ndan gazetecilere hijyen malzemesi jesti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, koronavirüsün ülkemizde görüldüğü günden bu yana halkın haber alma hakkı için gece gündüz sahada görevini yapan basın kartı sahibi gazet

27.05.2020 17:05:00 0
İletişim Başkanlığı

Koruyucu maske, eldiven, ateş ölçer, el dezenfektanı, limon kolonyası, antibakteriyel ıslak mendil, peçete, Türkiye’nin koronavirüs ile etkin mücadelesi isimli kitapçığın yer aldığı hijyen kiti çantasında basın mensuplarına mektup da gönderen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, “Dünyamız zorlu bir süreçten geçiyor. İnsanlık kurbanları arasında ırk, din veya cinsiyet ayrımı yapmayan görünmez bir düşmanla savaşıyor. Yeni koronavirüs tüm ülkeleri ve toplumları etkiledi. Bu krizi yönetmekte nispeten daha başarılı olan milletler bile ciddi kayıplar yaşadı; hastalığın yaşam tarzlarına nasıl meydan okuduğuna şahit oldu. Bugün yaşadığımız bu büyük krizi geçmiş ihtilaflardan ayıran özelliğin ‘cephe hattında doktorlardan, hemşirelerden, sağlık çalışanlarından, mühendislerden ve laborantlardan oluşan sıra dışı bir ordunun, faaliyet göstermesidir. Anneleri, babaları, çocukları kurtarmak için her gün kendi canlarını tehlikeye atan isimsiz kahramanlarımızı selamlıyorum. Dünyanın her yerinde hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarına Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve sevdiklerine sabırlar diliyorum” dedi.

 

“GAZETECİLERİMİZ KAMU ADINA ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENDİ”

 

Dünyanın bu belirsizlik dönemlerinde kamu adına önemli bir görev üstlenen gazetecilerin sağlığının kendileri için değerli olduğunu ifade eden Altun, “Milletimizin, üstün gayretleriniz ve fedakarlığınız için duyduğu minnettarlığın bir nişanesi olarak size bu koruyucu ekipmanlar ile hijyen malzemelerini takdim ediyoruz” dedi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10