Cami avlusuna sığmayan cemaat yollara taştı

Koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle 16 Mart tarihinden itibaren camilerde namaz kılmak yasaklanmıştı. Normalleşme planları kapsamında 29 Mayıs Cuma günü ilk kez cemaatle birlikte namaz kılındı.

Çerkezköy 29.05.2020 19:34:00 0
Cami avlusuna sığmayan cemaat yollara taştı

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Mart'ta toplu halde ibadete kapatılan camiler 29 Mayıs günü Cuma namazı ile tekrar açıldı. Cuma namazını kılmak için ellerinde seccadeleriyle camilere gelen vatandaşlar, sosyal mesafe kuralına uyarak cami bahçesinde ve sokaklarda saf tuttu. Camilere gelen vatandaşlar kademeli olarak içeriye alınırken, sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda da sık sık uyarılar yapıldı. Kimi vatandaş kendi seccadesiyle gelirken, seccade ve maskesi olmayanlara ise tek kullanımlık seccade ile maske dağıtıldı. Cami girişlerinde ise vatandaşlara ellerini dezenfekte etmeleri için dezenfekte verildi.

 

 

 

CAMİ AVLUSUNA SIĞMADILAR

 

Çerkezköy’de belirlenen 15 Temmuz Şehitler Cami, Bahçeli Cami, Kızılpınar Ayşe Nene Hatun Cami, Veliköy Merkez Cami, Kızılpınar Medine Cami, Kızılpınar Merkez Cami, Kızılpınar Fatih Sultan Mehmet Cami, Gazi Osman Paşa Cami, Kuba Cami, Mevlana Cami, Mekke Cami, İstasyon Cami, Mimar Sinan Cami, Fatih Cami, Erkaynak Cami ve Veysel Karani Camii'nde alınan tedbirlerle vatandaş Cuma namazını eda ederken, bir çok cami avlusunun dolması üzerine polis ve zabıta ekipleri camilerin bulunduğu cadde ve sokakları trafiğe kapattı. Cemaat trafiğe kapatılan cadde ve sokak üzerinde sosyal mesafe kuralına uygun olarak namazını kıldı. İmamlar cemaatle kılınan namazlarda “Safları sıklaştıralım” uyarısını “Sosyal mesafeyi bozmayalım” şeklinde güncelledi.

 

 

KURBAN KESİLDİ

 

Mimar Sinan Camii'nde namaz öncesi dualar ve tekbirler eşliğinde kurban kesilirken, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ile protokol üyeleri 10 haftanın ardından ilk Cuma namazını bu camide kıldı.  Maske takılarak ve sosyal mesafeye uyularak Cuma namazlarının belirlenen cami avlularında, öğle ve ikindi namazlarının ise cami içlerinde kılınacağını ifade eden Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş, namaz sonrası dağılırken de izdiham yaratmadan sosyal mesafe kuralına uyulmasını istedi.  Çatmakaş, “Tüm ilçelerimizde, vilayetlerimizde Rabbim bizi bu Cumaya kavuşturduğu için her camimiz birer hatim okudu. Her ilçemiz, her vilayetimiz birer kurban kesti. Bizler de bugün kurbanımız kestik, hatimlerimizi de okuduk” diyerek hatim duasını yaptı. Çatmakaş'ın duasının ardından cemaat Cuma namazını kıldı.  Cuma namazı kılınan camilerde Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi tarafından maskesi olmayan cemaate maske dağıtımı yapıldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10