Seyahatler HES kodu ile yapılabilecek

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında gerçekleştirilen toplantılarda alınan karara göre, iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışı yapan işletmeler hariç faaliyetleri geçici

Çerkezköy 31.05.2020 17:55:00 0
Seyahatler HES kodu ile yapılabilecek

Çerkezköy İlçe İdare Kurulu ve İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Olağanüstü Gündem ile Çerkezköy Kaymakamlığı Toplantı Salonunda Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın başkanlığında toplandı. Toplantı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, İlçe Tarım Müdürü İsa Altay, Serbest Hekim Nurtekin Erol, Serbest Eczacı Necdet Çabuk’un katılımı ile gerçekleşti. Toplantı sonrası alınan İlçe Umumi Hıfzısıhha Meclis Kararı ile İlçe İdare Kurulu Kararları Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından açıklandı.

 

İŞLETMELER SAAT 22.00’A KADAR AÇIK OLACAK

 

Bu kapsamda Atilla Selami Abban başkanlığında gerçekleşen toplantıda İçişleri Bakanlığı’nın faaliyetlerini geçici süreliğine durdurulan, kısıtlanan; lokanta, restoran, pastane, kafe, kafeterya, kahvehane, kıraathane, dernek lokallerinin (iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans, oyun vb. ile bu amaçla yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç olmak üzere 1 Haziran Pazartesi günü itibariyle belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00’a kadar hizmet vermeye başlamalarına karar verildi. Ayrıca kararda kendi müşterilerine hizmet veren turizm tesislerinin bünyesindeki işletmelerin saat sınırlamasına tabi olmayacakları belirtildi.

 

YÜZME HAVUZLARI 22.00’A, SPOR MERKEZLERİ 24.00’A KADAR AÇIK

 

İçişleri Bakanlığı Genelgeleri ile faaliyetleri geçici süre durdurulan; yüzme havuzu, kaplıca, hamam, sauna, SPA merkezleri vb. işletmelerin de 1 Haziran Pazartesi günü itibariyle belirtilen kurallar dahilinde saat 22.00’a kadar, spor merkezleri veya tesislerinin saat 24.00’a kadar hizmet vermeye başlamalarına yönelik de karar verildi.

 

MESİRE ALANLARI VE SAHİLLER KULLANIMA AÇILIYOR

 

Salgını önlemek amacıyla halkın kullanımına kapatılan park, bahçe, rekreasyon alanları, piknik alanları, mesire ve ören yerleri ile sahil bantlarında (plajlar) piknik, spor, yürüyüş, gezi, balık tutma vb. faaliyetlere (yerleşim yeri içi park, bahçelerde mangal yakmak hariç olmak üzere) belirtilen hususlar ve mesafe şartlarına uyularak 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren kullanıma açılacak. Öte yandan faaliyetleri durdurulan sosyete pazarları başta olmak üzere sergi ve tezgahlarda giysi, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışının yapıldığı tüm pazarlar da belirlenen kurallar ve mesafe şartlarına uyularak 1 Haziran itibariyle faaliyetlerine başlayacak.

 

BİLETLEMELER HES KODU ALDIKTAN SONRA YAPILACAK

 

Gerçekleşen toplantılarda seyahat kısıtlamaları hakkında İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge görüşülerek, şehirlerarası toplu ulaşım araçları ile yapılacak seyahatlerde (otobüs, uçak) seyahat izin belgesi alma zorunluluğunu düzenleyen genelgelerin yürürlükten kaldırılması ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları ile yapılacak seyahatlerde (uçak, tren, otobüs vb.) Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden kod alındıktan sonra biletlemelerin yapılmasına karar verildi.

 

15 İLDE SEYAHAT KISITLAMALARI KALKTI

 

Alınan karalara göre; Büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ile Zonguldak olmak üzere toplam 15 ilde 19 Mayıs itibariyle yayınlanan genelgeyle uzatılan şehir giriş-çıkış kısıtlamasının 31 Mayıs Pazar günü saat 24:00’dan sonra sonlandırılacak.

 

65 YAŞ ÜSTÜ VE 18 YAŞ ALTI İÇİN SEYAHAT KARARLARI

 

65 yaş ve üzeri vatandaşların 20 Mayıs tarihli genelgede düzenlenen Seyahat İzin Belgesi almaları ve gidecekleri illerden en az bir ay boyunca dönmemek şartı ile tek yönlü olarak seyahat edebilmeleri uygulamasına devam edilmesine karar verilirken, sokağa çıkma kısıtlaması devam eden 18 yaş ve altı çocuk ve gençlerin yanlarında velisi veya vasisinin bulunması şartı ile (veli/vasi olan 65 yaş ve üzeri olan vatandaşlarımız hariç) Seyahat İzin Belgesi almaksızın şehir içi ve şehirlerarası yolculuk yapabilmelerine karar verildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10